iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (23)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
用緊ipad pro 10.5,買左凶宅安心保

最近部機個mon邊緣有啲變色,去左genius bar問 佢話係螢幕老化,換機要$3499

凶宅個面話個數可以claim足,請教各位我照拎去換返部10.5定係以$3499加錢換部新ipad pro抵玩啲
有得換新梗係換新
10.5換2021個分別好明顯
3499應該係換返10.5嘅service unit?
btw幾時有現貨訂要等到6月尾cls
係呀

天才吧話要預5日左右訂貨
咁你諗吓繼續用10.5係咪適合自己啦
我又唔係係apple做,點知
我係20:02成功落單,都係寫21-27/5
11吋?
2020 11吋上年BTS買 用嚟打機會突然下面條bar變左紫色 跟住就自己熄機 最多試過十分鐘內熄三次 肯定唔係過熱同開太多app 有冇師兄有同樣情況 好影響使用
12.9 128 wifi灰
未過保養驚閪咩
我睇係626-710
依家先嚟買梗係耐啦
IPad Pro 11 lte 定12.9 wifi 好
Size就睇自己點用
今次12.9先有mini led,自己衡量11無嘅值唔值
連埋Magic Keyboard, 12.9 > 1.3kg,11 就1kg左右

至於LTE⋯有嘅話買多張卡點都爽啲,問題你有幾可單獨咁用?平日坐cafe可以連wifi,如果其它情況其實連轉部電話上網都得⋯但LTE就要加多成千有突,我自己就覺得唔值
5g 卡都好貴吓喎
到底買唔買sim版好
攞返 Service Unit 之後即刻喺蘋果官網 trade in 換 Gift Card 呢?
Trade in 個價點都去唔到$3499啦
唔係換完之後可以喺豐澤 claim 足 $3,499 咩?
咁可以照用住4g 先架
到5g卡平咪先上5g
Store有Walkin未?
一定係加錢換新ipad pro,我都因為電池問題去過genius bar,
但去到話粒電有91% capacity唔肯換,但提出可以用$2000收我部wifi版 256GB 換電,但我考慮左一陣未有接受
LTE可以直接用咁解
但我用咗咁耐wifi 版
都覺得好方便
不過多部手機做host食電啲
速度影響性唔大
出街都係睇片 煲劇

我個人認為都係冇太大必要用LTE
加成千 連apple care 都唔買
我留嚟代代換ipad仲好

雖然保埋keyboard 同 apple pencil
除非你跌爛 入水
其他問題 佢1年內都免費搞
LTE 其實真係無乜用
想問下邊度有elecom隻紙質感mon貼,行過幾間舖都搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞