iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (23)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
佢意思11inch?
多唔多巴打2020 12.9換2021 12.9
我心癢癢但用左唔夠一年就換
唔使換慳返啲錢重好啦,我2018年都重考慮緊換唔換
一係等6月睇下iPadOS有咩新野先
我年年都換
對上12.9 2018換 2020
今年11吋2020 連magic keyboard 賣咗
依家換12.9 2021 諗緊8gb定16gb
但認真唔剪片嗰啲 真係用唔哂
部2020 6gb ram A12Z cpu
畫嘢 睇片 上網 未疾過一次

如果買16GB 256GB vs 1TB貴多接近5k
嗰5k 下年貼多少少又夠買多部M2 256
係咪一陣八點就有得訂?
PM
通常夜晚8點
夠用唔駛換
千其唔好同我搶
其實A12Z已經好勁
然後12.9” 512GB版本已經貴過同spec嘅MacBook air
(11199 vs 9799)
2017 iPad Pro 10.5
換2021 12.9
仲未有得買
上年見到無大upgrade 唔應該買啦
一係買2018二手
想放2018 12.9 呢家咩價
2018,2020有咩分別?
想買iPad 12.9
10.5pro 好心郁郁換
部機之前係新蛋買返黎嘅Apple翻新機黎
A12x+單鏡頭同A12z +雙鏡頭
新蛋平好多?
A12X 4GB RAM vs A12Z 6GB RAM
如果無分別
iPad Pro 2018娛樂夠用啦?
買11吋既人,直接買2018年版仲好啦
點解咁講?
Apple Store App 無得買EDU?
iPadOS其實只要做好啲個 multitask就夠,唔洗一定要行macOS,希望6月有驚喜
。A12X同A12Z又唔係差太多而M1性能暫時過多
。鏡頭你又唔會成日用,廢左
。11吋2018同2010,2021屏冇變過
。大家都係用第二代筆
。IOS內容2018年都用到哂
。2018又平
。你諗下你自己用黎用咩先,畫畫?2018(質素一樣)專業睇靚相/片?2018(質素一樣)打機順?(質素一樣)文書?(質素一樣)keyboard?(一樣)
。5G係香港你會用到?

所以買2018或12.9(2021)會理性啲?(有錢另計)
每版都有分別,應該係話你用途無變就唔洗點換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞