iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (23)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
LOGITECH 出左 12.9 combo touch
根本就係surface 黎
唔鍾意呢隻布質地
成日食晒啲油
你地用12.9 會唔會成日拎出街
我用緊IPAD MINI 5 想轉新PRO
但去過睇11 同12.9 發覺 12.9 大到成塊MON咁
12.9拎出街有難道
11”基本上你拎去邊都冇問題
咁唯有買11驚MINI LED出黎到靚好多 後悔
絕對會玩咗實機先再決定啦
但去左STORE 拎過12.9上手, 好重
我同我老豆都係長期 iPad 用家 (我老豆由 1st gen 開始,我由 iPad 2 開始), 始終都係覺得 9.7/10.5/11 依個 size 好用啲

買過 2018 12.9" Pro, 睇文件係爽啲,但重量會令到喺屋企使用頻率大減 (sofa, 廁所 etc, 好少坐定喺書枱用,最後都係買多部 Air 4平時用
但Apple 嗰隻無咁come 刮
等Apple Store出先囉
iPad應該都唔會缺既
原本打算佢真係出mini 6+轉full screen就換走mini 4, 而家慳返
又唔好咁有信心, mini led 始終新野,唔洗生產線嗰邊點, 一又好似妙控鍵盤咁缺貨到仆街

當然唔急可以慢隻等
想買部二手 pro12.9 用
請問 gen 1 同 gen 2 分別大唔大?
係咪 gen 2 先有筆用?
主要用黎 present 用
Gen 1 & 2係講緊粗邊嗰款?
兩部都用到筆(舊嗰支)
最大分別係第2代有120hz同P3色
咁都冇計,而家又唔確定係咪12吋靚好多

我自己就一定唔上架啦
12吋太大啦,我又唔係創作用途再靚都冇必要
明白
11吋都係8gb ram?
係既換左應該黎緊5年都唔駛換機
11/12.9除咗1TB以上,其他都8gb ram
咁可以諗定等政府個5000再trade埋部舊機換了
個5000好似仲未定邊日派,可能要到8月先買到機
我唔急 都係爭幾個月姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞