iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (23)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
iPad只係一部扮電腦嘅tablet
Surface 只係一部扮tablet嘅電腦

iPad+MacBook 幾好用
拎錢打到部iPad上16GB
夠買MacBook + iPad
-100 咁多
我都係iPad + MacBook Sidecar幾正
如果要全iPad做野真係不了
買埋keyboard又貴又重過mba
佢本身係鬆啲既?咁可能有啲機
可能佢就係夠16gb+ MacBook
最緊要自己用得開心
Mini led 個mon咁靚仲用paperlike

不如買2020版好過
唔用殼係指連套都唔用?

小心部機變形
咁玻璃啦,買12.9都係因為mini-led, 1M:1 contrast ratio
11" 2018 冇乜特別想換
Dbrand skin 係唔錯嘅
我痴咗係MacBook cover 同 trackpad
用咗幾年了 都冇甩 手感幾特別
非常同意
我2018 iPad Pro 想換 iPad Air 都唔換 Pro
Air 3 2019 本來想換 11” Pro

但諗諗吓 我部 2013 MBP更加需要換

等埋 14” MBP 加 Air 3 做 sidecar 仲爽
睇埋6月wwdc有冇咩大software update 係m1 ipad再決定都唔遲
又係晶片短缺導致ipad pro貨期延長
冇錯
跟住第一日又炒,炒到2046年,冇係第一日訂既又上嚟屌同呻

本來我都係訂11"+筆
食獅子3個回贈
之後想改訂12.9"
點知豐澤12.9"遲個幾鐘放,
128GB無銀色,諗咗諗無埋黑色
改訂256,差D諗多諗無埋

買完先衝落百佳買野,搞到好遲,屈記就..算了
iPad 盡其量係買埋支筆用黎返學寫下筆記用, iPad OS 上用keyboard 真係多鳩餘, 個os 根本耐合唔到仲要令到自己用起上黎 綁手綁腳, 洗成萬蚊買佢既一係信徒一係強逼症要儲齊一套
2018年版當時都好似長期缺貨 今次又撞正缺晶片, m1 mini led
本來都想即買, 見到獅子新卡有得回8舊, 早幾日即刻申請, 點知而家都仲未批, 而家已經要去到6月中後先送貨
想換機一定搵到理由既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞