iPad Pro 2020 & 2021 用家討論區 (23)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
真係CLS, 成日見啲友話12.9重, 班友係唔係弱到咁
兩部機相差216g, 仲少過包檸檬茶, 但佢地講到好似好大件事
唔會買完今年WWDC 就放出黎可以用touch screen呱
我誥今個星期日
天才
所以睇咪wwdc 岀咩先買
仲有air得64同256GB
64GB 一定唔夠
買256GB嘅價錢不如買128GB iPad Pro
有8$ icloud 實夠位
我都要俾佢check 證
加埋Magic Keyboard,12.9 就>1.3kg 重過Macbook Air,11 就大概1kg 左右重

如果作為tablet用,因為面積大咗其實揸上手感覺會再重啲
係咁㗎啦拎啲嘢都嗌攰廢過廢佬

的個喼去日本佢又唔嗌攰嘅
大家買wifi 定 cellular

正皮cellular
負皮wifi
Portable嚟講200幾gram算多
雖然未至於拎唔到
但個分別係明顯
仲未計size
如果係無分別就唔會咁多人等新ipad mini
買ipad mini 唔係因為重量
係因為size
我覺得唔應該一面倒咁屌話12.9重D 人

講下大部份人會用既場景先
jot notes 既話用一隻手攞住 1隻手揸筆
咁jot 得note 又要攞起身既 我諗半個鐘起跳啦
其實真係會有D 酸都唔出奇

而就咁揸住周圍走既話
因為個面積大D 揸住左右fing 下fing 下既話有風阻其實用既力多左
唔知做乜有啲人對驚12.9重嘅人用咁harsh嘅字眼
12.9唔止重
面積仲大好多
11個比例係唔一樣
要帶出帶入成日拎上手嘅話12.9會好唔方便
想多d人接12.9既舊iPad跟住換新
12.9依家訂要等到六月尾七月頭

究竟訂定係直接walk in 可以最快買到機
唔知之前出iPhone 有無相同情況出現過參考下
如果無就連路都無得捉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞