有冇人鐘意去泰國(二)

371 回覆
4 Like 0 Dislike
想問如果係BKK機場去芭提雅,租車定坐巴士好?
驚巴士會好慢,同埋有冇咩網租車好?
有冇人哩幾日係泰國 super rich換過錢?
係唔係得4.3幾?

4.35

揾部的士問佢1000baht 去唔去
華欣其實需唔需要自駕
曼谷去華欣包車有冇推介?

會唔會截好耐全部都唔肯去 係泰國Call uber or Grab好唔好?

會唔會截好耐全部都唔肯去 係泰國Call uber or Grab好唔好?

頂多咪要你比多d,唔得咪下架
d 白牌都係做呢個價
你上離境嗰層問d 岩岩落客既,不過而家好似捉得好緊

cll uber 都要1300
我聽日就返香港啦,今次9日都係hea,除左第2日去美功站同水上市場之外,差唔多日日骨,d雨雲日日跟住我咁,頭3日係機場附近間渡假村度住 Thong Ta Resort ,一來平,二來夜晚好多野食,機場B層有superrich唱錢,跟住3晚去芭提雅,住movenpick siam,不過離步行街20幾分鐘車,晚晚要座3xx 蚊車返去,間酒店就好正,全部海景房,早餐好掂,最後3,日返曼谷住X2 Viba, package包既,出入都ok, BTS on nut站,今日去翟度翟買左D好野

On nut 站附近環境如何?

果度有間好大既lotus係度,食連鎖野呀,kfc都有,檔仔野就唔算多,果頭都係一D住宅改建成酒店既地方,所以我住既X2係有爐玩煮飯仔既,亦由於算住宅區,想揼骨做spa既除左酒店本身有之外既都唔好諗住附近會有,如果係出面玩得夜既話叫的士返去都問題唔大,app就用Grab啦

cll uber 都要1300

好睇你幾點同邊度去,要平既就去機場座巴士過去,3人以上可以揀bell service/Grab, 咁大支旗的士佬都會去既,不過就唔會平咁解
6月準備去

想問下幾個問題

1. 唱錢係咪唱定少少先再過到去super rich 唱最好?

2. 離開機場去酒店嗰程的士大約幾錢 (500 泰幣左右)?

3.去9日8夜4000港紙正常會唔會唔夠用?

黎緊去曼谷 想問係咪一定要帶定一定數額泰銖入境?聽講落機之後入境會check 係香港邊度換泰珠抵架?
黎緊去曼谷 想問係咪一定要帶定一定數額泰銖入境?聽講落機之後入境會check 係香港邊度換泰珠抵架?

次次1蚊泰銖都無帶咁入境

揀中你黎問 你答唔到一定唔比你入境

2萬泰銖/等值外幣就得
如果兩條友五日四夜$3000 夠唔夠 純飲飲食食 少買野
如果兩條友五日四夜$3000 夠唔夠 純飲飲食食 少買野

每人三千應該夠!
6月準備去

想問下幾個問題

1. 唱錢係咪唱定少少先再過到去super rich 唱最好?

2. 離開機場去酒店嗰程的士大約幾錢 (500 泰幣左右)?

3.去9日8夜4000港紙正常會唔會唔夠用?

1少少夠!super rich都係big c後面好!
2市區夠
3食玩買一個人夠 自己想食好多貴餐廳所以5日四夜都用4千左右
想問芭堤雅邊到玩skydiving好?上網見過$2400但想知有冇其實選擇
想問芭堤雅邊到玩skydiving好?上網見過$2400但想知有冇其選擇

2萬泰銖/等值外幣就得

2萬個不咁少?4千幾港級紙咋喎
下個星期就去,如果五個人由曼谷去華欣坐minivan定係包車去好?
芭提雅有冇揼骨Massage 好推介
芭提雅有冇揼骨Massage 好推介

let's relax
依幾日發現有外國人,甚至中國人既叔叔伯伯都係buffet or 外出時間都有個泰國姐姐跟出跟入
係咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞