有冇人鐘意去泰國(二)

371 回覆
4 Like 0 Dislike
黎緊七月去七日 帶6000幾港紙夠唔夠

4000都夠啦
聽講JJmarket隔離仲有一個night market, 求指點

有無巴絲幫到手

指點啲咩 jj green
無咩野行 可以唔去

因為未行過,次次8點左右jj market收檔之後就焗住走人。

火車夜市好好多 jj green 似比當地人行 好多二手衫 鞋
原本預定就4日芭提雅玩下水上活動
然後3日曼谷行下夜市

但鐘意去動物景點同行夜市 會唔會有芭提雅同曼谷以外既地方推介
求旅遊達人

4日會唔會多得濟
玩左2日第三日已經要諗點hea

4000都夠啦

如果去埋芭堤雅呢
係芭堤雅漏低左個電話係酒店

酒店揾到

有冇巴絲可以幫手帶番香港?

另小小分享

本來 芭堤雅 用grab call車由酒店去 389 車站坐大巴去曼谷機場

司機話1200 thb直去機場

(佢高速開到110km, 個半鐘到)

好似平過 book車
小弟有幾個問題想問下
我下個月去7日芭堤雅+曼谷
打算DAY 1一落機就去芭堤雅,玩到DAY 3朝早(應該12點前)就去曼谷
咁我book酒店應該book day 1-day 2,定day 1-day 3?

同埋由機場去酒店(芭堤雅),係香港book定車,係機場門口搵的士定call uber平d

thx

day1 check in day3 check out
day2-day3唔洗訓咩
係香港book定會好啲嘅 用klook kkday個啲都得

唔該巴打
姐係分別day1-3(芭堤雅),day3-7(曼谷)咁?

點解會咁樣問
巴打第一次去旅行?
呢個芭堤雅水上活動plan有冇伏 $418/1個人
海底漫步+香蕉船+摩托艇+滑翔傘+浮潛
https://www.hopetrip.com.hk/product/77679.html

上年買過無伏

咁好似好抵玩喎!
過幾日去布吉幾日,一日出海,另一日有咩推介地方?因為有個fd淆底偎高唔敢去玩飛索,諗住去幻多奇
9月中去芭堤雅加曼谷
諗住自駕
4點機到 諗住一拎車就落芭堤雅
有無巴打搭順風車
我鐘意陽光與海灘😆
6月20-27 去芭提雅加曼谷
但係見到天氣預報 日日都係雨
6月28-7月5去布吉
有冇同路巴絲

另外未去過泰國 有冇攻略
過幾日去布吉幾日,一日出海,另一日有咩推介地方?因為有個fd淆底偎高唔敢去玩飛索,諗住去幻多奇

激流 + ATV

激流 + ATV

Atv睇班台妹blog話好撚危險 真定假
呢個芭堤雅水上活動plan有冇伏 $418/1個人
海底漫步+香蕉船+摩托艇+滑翔傘+浮潛
https://www.hopetrip.com.hk/product/77679.html

上年買過無伏

咁好似好抵玩喎!

前日join 左炳嫂玩左..
香蕉船-廢、慢,一d 都唔刺激
浮潛-水唔清,睇到既範圍5米內
海底-一般,還可以
玩左3樣包餐1650泰珠
之前去芭提雅住royal cliff hotel group
環境好正
但係價錢偏貴
想去relax既人可以考慮下
不過出入唔太方便
6月20-27 去芭提雅加曼谷
但係見到天氣預報 日日都係雨

放心!無雨架
咁多曼谷既
想問有冇布吉邊間正既spa
同有冇巴打有心得分享下 飲飲食食 玩 蒲邊方面都得

做spa以我所知都係lets relax 係jungceylon附近 對上兩次都無做答唔到你體驗
食野就無咩特別推介 間間都差唔多
至於蒲
希吉好撚悶

你係絲?

睇你玩咩姐
lm

睇你玩咩姐

有咩玩呀

睇你玩咩姐

有咩玩呀

有夜生活就未必夠喇
係芭堤雅漏低左個電話係酒店

酒店揾到

有冇巴絲可以幫手帶番香港?

另小小分享

本來 芭堤雅 用grab call車由酒店去 389 車站坐大巴去曼谷機場

司機話1200 thb直去機場

(佢高速開到110km, 個半鐘到)

好似平過 book車

7月頭去 睇下順唔順路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞