有冇人鐘意去泰國(二)

371 回覆
4 Like 0 Dislike
呢個芭堤雅水上活動plan有冇伏 $418/1個人
海底漫步+香蕉船+摩托艇+滑翔傘+浮潛
https://www.hopetrip.com.hk/product/77679.html

上年買過無伏

咁好似好抵玩喎!

前日join 左炳嫂玩左..
香蕉船-廢、慢,一d 都唔刺激
浮潛-水唔清,睇到既範圍5米內
海底-一般,還可以
玩左3樣包餐1650泰珠

上星期join左5樣果個
全部都係叫玩過下囉 全部都係兜一個圈 玩2-3分鐘
水上電單車可以俾你玩一段直路
浮潛真係無乜特別野睇 都係有一堆餵慣左既石剎魚 幾隻海膽咁
傘圍住拉你一個圈
香蕉船可以揀fing落水 都係fing你兩次咁 無乜特別 唔快
海底漫步因為我平時有玩開潛水覺得個頭盔反而好阻掟

結論係 帶女仔玩可以一戰 成堆男人既話其實可玩可唔玩
https://www.hopetrip.com.hk/product/77679.html

上年買過無伏

咁好似好抵玩喎!

海底-一般,還可以

傘圍住拉你一個圈
香蕉船可以揀fing落水 都係fing你兩次咁 無乜特別 唔快

想問下有無自由時間去沙灘/游水?
thx

上年買過無伏

咁好似好抵玩喎!

海底-一般,還可以

傘圍住拉你一個圈

thx

聽到你咁講
咁我寧願行下街 自己去沙灘玩算
終於知點解啲人推介煮泰菜
啱煮完
啲野食好食過夜市果啲
勁正勁足料
而家係曼谷,未plan聽日行程跪求建手
而家係曼谷,未plan聽日行程跪求建手

我聽日就返香港啦,今次9日都係hea,除左第2日去美功站同水上市場之外,差唔多日日骨,d雨雲日日跟住我咁,頭3日係機場附近間渡假村度住 Thong Ta Resort ,一來平,二來夜晚好多野食,機場B層有superrich唱錢,跟住3晚去芭提雅,住movenpick siam,不過離步行街20幾分鐘車,晚晚要座3xx 蚊車返去,間酒店就好正,全部海景房,早餐好掂,最後3,日返曼谷住X2 Viba, package包既,出入都ok, BTS on nut站,今日去翟度翟買左D好野

呢啲掛畫幾年前已經賣緊
希望你無買貴

佢開價250/1,我話買3件有無得平,佢就話200/1,唔知算平定貴啦

200 baht?
係芭堤雅漏低左個電話係酒店

酒店揾到

有冇巴絲可以幫手帶番香港?

另小小分享

本來 芭堤雅 用grab call車由酒店去 389 車站坐大巴去曼谷機場

司機話1200 thb直去機場

(佢高速開到110km, 個半鐘到)

好似平過 book車

7月頭去 睇下順唔順路

thx, 好想要番電話 d相

上年買過無伏

咁好似好抵玩喎!

海底-一般,還可以

傘圍住拉你一個圈

thx

我去無join tour

坐1130 公家船 30 thb
上岸 7仔買水買野 (好重要)
目標去sambe beach
坐 50thb電單車尾 (司機識 講唔洗驚, 開慢d...)
( 向左行多2個路口 有雙條 安全d)
租左張沙灘椅 50thb
食左 200thb野

廁所10 thb
shower 30thb / 50thb

沙灘hea左一個下午
回程 30thb雙條番碼頭
公家船 30thb走人

酒店揾到

另小小分享

本來 芭堤雅 用grab call車由酒店去 389 車站坐大巴去曼谷機場

好似平過 book車

7月頭去 睇下順唔順路

留低聯絡資料
DMK夜機去諗住過到去撳錢
係咪都要帶定啲港紙預佢check ?
有幾大機會會check?
唔夠係咪真係會唔俾入境?

夜機應該唔會咁嚴
暫時都無朋友講過有事
呢度無人係泰國海關應該答唔到你有幾大機會同會點處理
呢啲情況自己考慮

夜機應該唔會咁嚴
暫時都無朋友講過有事
呢啲情況自己考慮

點解要check港紙 唔可以換定去?

Btw夜機到bkk唔知仲有無車去市區

夜機應該唔會咁嚴
暫時都無朋友講過有事
呢啲情況自己考慮

點解要check港紙 唔可以換定去?

Btw夜機到bkk唔知仲有無車去市區

因為有規定個人要帶10000泰幣入境 家庭20000
之前有大陸團 29人帶唔夠錢被拒入境
此條例適用於所有國家地方護照持有人

可以搭的士 100蚊港紙可能都唔洗

rayamana water park
人好少
所以值得去enjoy
由曼谷去華欣
2個人揀搭巴士,VAN定包車好?

酒店揾到

另小小分享

好似平過 book車

7月頭去 睇下順唔順路

留低聯絡資料

tg: ninpa
有無芭提雅好玩推介
同埋有無人去個芭提雅個野生動物園
係咪一定要包車
兩個包車覺得好貴
6/25-30 芭堤雅、清邁

*Quote*
Dear
300 Chinese Yuan is o k
Thanks
Kom

Sent from my iPad

On Jun 17, 2017, at 4:11 PM, wrote:
Dear Kom,

Each trips with tips THB 300 okay?
I haven't tel. in Thailand.

Could your driver can contact us by whatsapp? or Wechat?
Thanks a lot.

Best regards,

From: Kom ma [mailto:komson_pong@yahoo.com]
Sent: Friday, June 16, 2017 8:24 PM
To:
Subject: Re: 泰國機場接送查詢

Dear
The price for car type 1 are
23 Dec 17 is 1200THB net price
26 Dec 17 is 1200THV net price
Please confirm with pick up time and each trips?
Best Regards
Kom
www.thaitaxis.com

Sent from my iPhone

On Jun 16, 2560 BE, at 4:53 PM, wrote:
Dear Sir / Madam,

你好, 我想問一下如果以下的行程接送, 你們可安排嗎? 如果OK, 費用是多少? Thank you!

2人+1件行李

23-Dec-2017 (中午12:00)
上車:-
Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport (機場旁的酒店)
送到:-
Movenpick Siam Hotel Na Jomtien Pattaya (芭提雅酒店)

26-Dec-2017 (早上06:45)
Movenpick Siam Hotel Na Jomtien Pattaya (芭提雅酒店)
BKK Airport (曼谷 BKK機場)
*End-Quote*

屌佢老味, send email問佢幾錢, 佢話1200THB+Tips,
佢問我比幾多tips, 我話300thb / trip
佢話要300rmb
係咪想搵我笨

*Quote*
Dear
300 Chinese Yuan is o k
Thanks
Kom

Sent from my iPad

On Jun 17, 2017, at 4:11 PM, wrote:
Dear Kom,

Each trips with tips THB 300 okay?
I haven't tel. in Thailand.

Could your driver can contact us by whatsapp? or Wechat?
Thanks a lot.

Best regards,

From: Kom ma [mailto:komson_pong@yahoo.com]
Sent: Friday, June 16, 2017 8:24 PM
To:
Subject: Re: 泰國機場接送查詢

Dear
The price for car type 1 are
23 Dec 17 is 1200THB net price
26 Dec 17 is 1200THV net price
Please confirm with pick up time and each trips?
Best Regards
Kom
http://www.thaitaxis.com

Sent from my iPhone

On Jun 16, 2560 BE, at 4:53 PM, wrote:
Dear Sir / Madam,

你好, 我想問一下如果以下的行程接送, 你們可安排嗎? 如果OK, 費用是多少? Thank you!

2人+1件行李

23-Dec-2017 (中午12:00)
Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport (機場旁的酒店)

26-Dec-2017 (早上06:45)
BKK Airport (曼谷 BKK機場)
*End-Quote*

屌佢老味, send email問佢幾錢, 佢話1200THB+Tips,
佢問我比幾多tips, 我話300thb / trip
佢話要300rmb
係咪想搵我笨

自駕啦
後日出發,想問有冇上網卡推介?
我凌晨先到泰國機場,嗰邊仲會唔會有得買?
後日出發,想問有冇上網卡推介?
我凌晨先到泰國機場,嗰邊仲會唔會有得買?

BKK 機場 24 小時有得買,299B 7days 無限上網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞