【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯V

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
冇唱飯鏟頭

冇新鮮士多啤利?

蘋果同橙都冇
仆街想訓個教
越訓就越撚精神係咩玩法

http://www.flakerecords.com/rcminfo.php?CODE=26761

揺らぎ - night life e. p.
https://youtu.be/xgMD6efugcU

咁我諗最唔專重音樂應該係我,用蝦米聽,一蚊都冇俾過
spotify反而得好少我平時聽開嘅種類。itune用過一排但都係少歌。
細個會為左支持小隊去買碟,但做左書奴就冇晒位。

照你咁講,去圖書館都有原罪,真金白銀買電子書又唔夠買實體書咁高級同elegant
Btw 絲打最近睇梗咩書?

對上一本係Boris Groys <History Becomes Form: Moscow Conceptualism>
返工有1/3時間都係睇書

過返讀書po再傾

我見到嗰度有同事,係嗰度講睇緊咩書就會自爆

聽得indie就有返啲spirit啦 講兩句又驚人哋唔開心又話驚自爆 好似有巴打話某啲碟好撚好聽 但有啲巴打都會勇於話嗰隻碟喺垃圾 咁俾人笑嗰個又可能會認真啲聽多次 發覺真喺masterpiece 返轉頭講返自己個意見 咁先係討論區
我自己就怕羞 通常會話自己唔太啱聽算

其實po聽咩仲易自爆 上次po Silver Mt Zion 都諗咗一分鐘先夠膽po 好彩毒撚無朋友姊

驚咩自爆
樓鹿fb都add埋
本身又有師兄喺呢個post

師兄?返香討啦你

真師兄喎ching

其實我都好自由,不過做嘢好撚趕同唔錯得,又唔識一心二用,所以都喺食完飯聽吓Spotify

spotify 我唔覺得係唔專尊音樂, 對我嚟講係發掘新碟/新band嘅source, 因為spotify我聽多咗嘢, 我覺得係偉大發明嚟, 不過我都同意artists喺呢d streaming platform 搵唔到錢, 特別係細band....同埋我個spotify family plan 平到我覺得guilty 如果鐘意嘅我都會買返碟, 一般般嘅就繼續spotify算

不過我買得碟嘅通常都係所謂嘅pitchfork 大band

咁我諗最唔專重音樂應該係我,用蝦米聽,一蚊都冇俾過
spotify反而得好少我平時聽開嘅種類。itune用過一排但都係少歌。
細個會為左支持小隊去買碟,但做左書奴就冇晒位。

照你咁講,去圖書館都有原罪,真金白銀買電子書又唔夠買實體書咁高級同elegant
Btw 絲打最近睇梗咩書?

對上一本係Boris Groys <History Becomes Form: Moscow Conceptualism>
返工有1/3時間都係睇書

過返讀書po再傾

我見到嗰度有同事,係嗰度講睇緊咩書就會自爆

聽得indie就有返啲spirit啦 講兩句又驚人哋唔開心又話驚自爆 好似有巴打話某啲碟好撚好聽 但有啲巴打都會勇於話嗰隻碟喺垃圾 咁俾人笑嗰個又可能會認真啲聽多次 發覺真喺masterpiece 返轉頭講返自己個意見 咁先係討論區
我自己就怕羞 通常會話自己唔太啱聽算

其實po聽咩仲易自爆 上次po Silver Mt Zion 都諗咗一分鐘先夠膽po 好彩毒撚無朋友姊

驚咩自爆
樓鹿fb都add埋
本身又有師兄喺呢個post

係 日日你9up講on9野都好想post你出來

唔好蝦小朋友

冇唱飯鏟頭

冇新鮮士多啤利?

嗰日喺屋企附近竟然有個影貓既相展
間鋪頭個老細都聽左首Ulysses

原來你住土瓜灣

呢隻今日11週年, 再post

this will destroy you - young mountain
冇唱飯鏟頭

冇新鮮士多啤利?

原來你住土瓜灣

個個都知我住土瓜灣架啦
仆街想訓個教
越訓就越撚精神係咩玩法

http://www.flakerecords.com/rcminfo.php?CODE=26761

揺らぎ - night life e. p.
https://youtu.be/xgMD6efugcU

聽呢挺唔係會仲精神咩
冇唱飯鏟頭

冇新鮮士多啤利?

原來你住土瓜灣

個個都知我住土瓜灣架啦

竟然有人唔知鹿仔住牛柵附近

8月去行阿爾卑斯山脈十幾座大山要籌多幾個錢
有一大堆碟放有冇行絲有興趣?

有我執個list出黎

有我執個list出黎

你嗰啲無興趣

有我執個list出黎

你嗰啲無興趣

不過可以照擺出黎

有我執個list出黎

你嗰啲無興趣

我可以接收哂啲the smiths/morrissey

倫敦朋友可以去看
今日公司上唔到網

有我執個list出黎

可唔可以碌卡先?
美式足球好正
美式足球好正

聽新定舊碟
美式足球好正

咁快完場??

有我執個list出黎

可唔可以碌卡先?

原則問題 應免得免
美式足球好正

咁快完場??

巴打真係幫呀絲打買咗飛?真係連登有愛

有我執個list出黎

可唔可以碌卡先?

原則問題 應免得免

幾時有list?
其實唔洗打晒,當年我打咗百幾隻就照po,最後我叫個巴打上我屋企自己睇算
美式足球好正

咁快完場??

冇wo
但估計係佢去左睇
美式足球好正

咁快完場??

冇wo
但估計係佢去左睇

哩啲就偶像啦 無俾女色所迷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞