【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯V

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Muse冇人識果時係indie
咁其實咩係indie?

又問

挑戰樓鹿
已將muse剔除喺indie嘅名單

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅
當年英國好興乜鳩本土新band都叫做「Radiohead接班人」

radiohead都未沉接乜班
反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
但略略記得當年Travis、Coldplay、Muse出第一隻碟嘅時候
都被吹奏做Radiohead接班人
過兩三年後出道嘅band又叫做Coldplay接班人
接上接上接
英國band壇啲「接班人」多到笑

結果當年果堆接班人摺哂/走哂樣
Radiohead都仲係做緊一線巨band

同美斯接班人一樣

冇個掂

美斯先至30歲未夠 咁快講接班

你真係未睇過馬勒當拿收左皮之後 阿根廷推左幾多個新馬勒當拿出黎嗰啲盛況

英國傳媒無論係足球定係音樂都係喜歡9UP 吹得就吹
嗰啲英狗球員先係同英國Band一樣無料比人吹到變四條

幾廿年來都係咁

韋煙鏟
咁其實咩係indie?

又問

挑戰樓鹿

佢又會話 indie唔撚喺genre
咁其實咩係indie?

Show Blocked User - 聽風的歌
垃圾樓主
垃圾樓主

佢會唔會真係block
垃圾樓主

佢會唔會真係block

你再係咁戇鳩睇下我Block唔BLock

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅
當年英國好興乜鳩本土新band都叫做「Radiohead接班人」

反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
但略略記得當年Travis、Coldplay、Muse出第一隻碟嘅時候
接上接上接

同美斯接班人一樣

冇個掂

你真係未睇過馬勒當拿收左皮之後 阿根廷推左幾多個新馬勒當拿出黎嗰啲盛況

幾廿年來都係咁

Ortega, Riquelme, Saviola
咁其實咩係indie?

又問

挑戰樓鹿

佢又會話 indie唔撚喺genre

indie 真係唔係genre 喎, 係一種形態多d

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅

反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
接上接上接

同美斯接班人一樣

冇個掂

幾廿年來都係咁

13(0)
請問咩係india?

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅

反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
接上接上接

同美斯接班人一樣

冇個掂

幾廿年來都係咁

仲有Gallardo 同Aimar呢啲
請問咩係india?

印度囉Ching
]
http://japandi.bandcamp.com/album/the-great-dinosaur-mystery

琴晚po完就爆po
決定po多一次
請問咩係india?

印度囉Ching

ching你老母
請問咩係india?

印度囉Ching

ching你老母

Ching你老母個老母呀仆街陷家剷
今晚睇xx, 聽吓佢個懶人包

https://open.spotify.com/user/spotify/playlist/37i9dQZF1DWSp9aN7lDNHp

我驚會幾悶

https://open.spotify.com/user/spotify/playlist/37i9dQZF1DWSp9aN7lDNHp

我驚會幾悶

睇xx係睇條仔chok咋嘛
Belle and Sebastian - If You're Feeling Sinister

感覺有d似the smiths 有幾首又有beach boys feel

我驚會幾悶

睇xx係睇條仔chok咋嘛

同埋jamie
Belle and Sebastian - If You're Feeling Sinister

感覺有d似the smiths 有幾首又有beach boys feel

毒撚聽嘅音樂

利申: fans
Lm

每個月總有一兩日係無啦啦sad乜都唔想做

每個月總有一兩日係無啦啦sad乜都唔想做

Moonlight
聽呢隻會開心d:

Of Montreal - Hissing Fauna, Are you the Destroyer?

呢隻都唔經唔覺十年, 其他of montreal 嘅碟我都覺得普通唯獨呢隻

https://open.spotify.com/album/6EHyUWhxAzolO2lQBvuxTH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞