【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯V

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
又恐襲
唔敢出街落pub

你飛返黎咪得囉

你估我識瞬間轉移咩

你成鳩日都無啦啦話返左HK架啦
BTW你早排唔係長駐日本咩

咪仲係tokyo based
不過我一放假就肯定會出國
至於香港 有事先返姐
Shout haul 全部公數黎我當搭巴士

Steve Reich

Avant-garde, minimalism

https://open.spotify.com/album/0cU1VdeXzsqHXQrXybJzgT

超鐘意佢
用來溫書趕deadline好岩
仲有冇其他推介

最睇唔起啲人 聽歌嘅時候做其他嘢 就好似啲人一路睇戲一路喺度講電話咁 垃撚圾

其他嗰啲好重口 未必咁easy listening
John Cage, Iannis Xenakis, Stockhausen全部Spotify有得聽 啲學院派 我自問就有聽沒有懂啦 不過 Steve Reich同Philip Glass之類就幾入屋 我都耐唔時播吓

照你咁講 只有全神貫注在音樂中 先會符合你依個標準
即係 聽音樂個時思緒游走 諗其他嘢 / 聽住飲酒隊草 都唔會符合依個標準 得唔到你嘅尊重
如果係咁苛刻去鑑賞音樂 對音樂咁有要求 就唔會用spotify啦 好似認真咗
不過都多謝你嘅推薦

兩樣野冇直接關係

用spotify甚至唔比錢聽歌係moral issues
唔影響到鑑賞準則

利伸 非伸水

其實喺 以前強國啲人聽打口碟接觸外國音樂 佢哋對音樂嘅熱情同見識都喺講笑
我曾經睇過啲強國嘅地下音樂雜誌,從字裡行間可以感受到佢哋嗰份passion,當時睇mcb嘅我 無覺得自己比佢哋高尚 仲跟佢哋推介 認識咗一啲地下音樂
哩啲都係good old days了

依家上網又快又咩都有 就喺無人識認真同無咗嗰份情懷 老人家太多口水 不喜請屌
又恐襲
唔敢出街落pub

你飛返黎咪得囉

你估我識瞬間轉移咩

至於香港 有事先返姐

原本你真喺日本巴打

Steve Reich

https://open.spotify.com/album/0cU1VdeXzsqHXQrXybJzgT

超鐘意佢
仲有冇其他推介

最睇唔起啲人 聽歌嘅時候做其他嘢 就好似啲人一路睇戲一路喺度講電話咁 垃撚圾

John Cage, Iannis Xenakis, Stockhausen全部Spotify有得聽 啲學院派 我自問就有聽沒有懂啦 不過 Steve Reich同Philip Glass之類就幾入屋 我都耐唔時播吓

即係 聽音樂個時思緒游走 諗其他嘢 / 聽住飲酒隊草 都唔會符合依個標準 得唔到你嘅尊重
如果係咁苛刻去鑑賞音樂 對音樂咁有要求 就唔會用spotify啦 好似認真咗
不過都多謝你嘅推薦

兩樣野冇直接關係

唔影響到鑑賞準則

利伸 非伸水

其實喺 以前強國啲人聽打口碟接觸外國音樂 佢哋對音樂嘅熱情同見識都喺講笑
我曾經睇過啲強國嘅地下音樂雜誌,從字裡行間可以感受到佢哋嗰份passion,當時睇mcb嘅我 無覺得自己比佢哋高尚 仲跟佢哋推介 認識咗一啲地下音樂

依家上網又快又咩都有 就喺無人識認真同無咗嗰份情懷 老人家太多口水 不喜請屌

大陸年輕一代偏獨音果浸聽眾同創作兩邊都係有質素
不過係唯我獨專既純港燦(連/高登王子公主)不願面對姐

Steve Reich

超鐘意佢
仲有冇其他推介

不過都多謝你嘅推薦

兩樣野冇直接關係

唔影響到鑑賞準則

利伸 非伸水

偶像 夠膽是其是非其非

Steve Reich

超鐘意佢
仲有冇其他推介

不過都多謝你嘅推薦

兩樣野冇直接關係

唔影響到鑑賞準則

利伸 非伸水

出面班本土撚藍血人覺得自己香港人好威 大陸人係妖魔鬼怪之嘛
又恐襲
唔敢出街落pub

你飛返黎咪得囉

你估我識瞬間轉移咩

至於香港 有事先返姐

原本你真喺日本巴打

巴打下星期會唔會去睇show
又恐襲
唔敢出街落pub

你飛返黎咪得囉

你估我識瞬間轉移咩

至於香港 有事先返姐

原本你真喺日本巴打

去波圖個primavera

你飛返黎咪得囉

你估我識瞬間轉移咩

至於香港 有事先返姐

原本你真喺日本巴打

去波圖個primavera

想係日本睇個show 驚現場買唔到飛
今日冇人講嘢嘅
今日冇人講嘢嘅

hi
今日冇人講嘢嘅

hi

今個post幾時爆?
今日冇人講嘢嘅

因為黃狗贏波,成班小欺迷深潛咗

利申:德國迷
今日冇人講嘢嘅

因為黃狗贏波,成班小欺迷深潛咗

利申:德國迷

波台狗
喺IG 見到有人post 呢隻碟, 有冇巴打聽過? Spotify 有, 已save

Onra - Chinoisweries Vol. 3

Dirty Beaches - Drifters / Love is the Devil
Genres Lofi掛

Dirty Beaches - Drifters / Love is the Devil

啱啱聽緊膠
一路追呢個高質posthttps://lihkg.com/thread/268836/page/1 一路聽

Mogwai - Atomic

https://play.spotify.com/album/2Gu5iT3SScbBq7gSNuPtqm

見到相認 笑撚咗
琴日先重溫Kraftwerk 就喺無聽Radioactivity

真人好靚仔

真人好靚仔

唔係標準典型果種靚仔
但好有型

wa

不過係北美洲Tour

真人好靚仔

唔係標準典型果種靚仔
但好有型

係超級有型,痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞