【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯V

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
通利有部黑膠機999
你地點睇
買唔買好

入面冇針
要另外買
你預果度$600-700

DJ盤同listening盤個性質亦有啲唔同
前者聲音比較差

不過呢個價我覺得一試無妨

邊個話

結構性問題
一個motor drive一個belt drive
前者點都差少少架喎
聽歌梗係用自己最feel free嘅方式聽架啦
勉強聽啲自己唔鍾意嘅嘢冇意思
我就鍾意咩樂種聽最主流果一兩個act
我覺得咁樣最能夠keep到自己界眼唔好太窄
Hip-Hop就會聽深入少少

垃圾 聽歌聽得咁求其 同啲咩喺越位都唔知但同人講自己鐘意魚拉突嘅港女有咩分別?

成隻碟聽都求其

你係真係幾撚求其

唔啱聽照聽先叫唔求其?

唔通好似你咁聽Kendrick Lamar聽一秒就熄咩

咁真係唔啱聽
唔到聽到kpop又要聽晒先熄

你同啲知道Belle & Sebestian喺band仔 就先入為主覺得佢哋嘅音樂會好嘈 就唔想聽嘅香港人有咩分別? 咁多咁嘅思想點樣海納百川?
Btw 我咁講你最主要就喺覺得你唔夠神心 睇你話得閒或者搭車先聽歌就知 聽歌對於你哩講是過吓日晨 hea吓時間
利申:吹吓水 9up吓 等開波 勿認真 indie music will never die

But what is indie music??
一睇完show聽力就好似冇左一半
特別係細場果啲show
特別係細場果啲show

識聽一定帶ear plugs去聽
特別係細場果啲show

識聽一定帶ear plugs去聽

果日睇完灰野敬二,隻耳仔真係幾個鐘唔係好聽到野
所以曾經我都好好奇Sum ))))個volume會去到幾大
不過都係好奇 真係睇不了 成五十磅飛
雲加會戰勝歸來
迷雲情意深似海

出咗街睇唔到

一隻我最失望嘅album
阿狗打飛機時間又到啦

美斯太撚勁了
雲加會戰勝歸來
迷雲情意深似海

出咗街睇唔到

一隻我最失望嘅album

對上三四隻已經wfc
阿狗打飛機時間又到啦

星期二board meeting, 留名等續約

美斯太撚勁了

屌又瞓左冇睇
次次捱夜睇都豬
冇睇就贏
阿狗打飛機時間又到啦

唔講以為贏左英超
通利有部黑膠機999
你地點睇
買唔買好

嗰部野好似好流好易壞

咁都係等多陣買之前講嗰部

你唻搵我買啦

有折頭?

你搵我咪得

你邊到做

某黑店

hxx?
阿狗打飛機時間又到啦

唔講以為贏左英超

我仲J 緊

Blur "13" 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
美斯太撚勁了

屌又瞓左冇睇
次次捱夜睇都豬
冇睇就贏

我係跳住聽睇下啱唔啱聽先
啱聽save低得閒/搭車嗰陣成隻碟聽

垃圾 聽歌聽得咁求其 同啲咩喺越位都唔知但同人講自己鐘意魚拉突嘅港女有咩分別?

成隻碟聽都求其

你係真係幾撚求其

唔啱聽照聽先叫唔求其?

唔通好似你咁聽Kendrick Lamar聽一秒就熄咩

咁真係唔啱聽
唔到聽到kpop又要聽晒先熄

你同啲知道Belle & Sebestian喺band仔 就先入為主覺得佢哋嘅音樂會好嘈 就唔想聽嘅香港人有咩分別? 咁多咁嘅思想點樣海納百川?
Btw 我咁講你最主要就喺覺得你唔夠神心 睇你話得閒或者搭車先聽歌就知 聽歌對於你哩講是過吓日晨 hea吓時間
利申:吹吓水 9up吓 等開波 勿認真 indie music will never die

我成日同FRD講,聽新歌至少要聽一分鍾先可以批評

https://youtu.be/mhYkHPNs1d0

Veronica Vasicka

Techno/ House/ Electronic

咩碟

咩碟

Hebronix - Unreal

左邊幾舊咩嚟
買左幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞