【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯V

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
小弟初試indie 都係係spotify聽過十幾首
有冇d必聽推介

見識少 第一次見呢幅
離一離題, 有冇人睇過 Netflix 套 master of none season 2? 入面 feature d 意大利老歌幾好聽
有冇d必聽推介

見識少 第一次見呢幅

我用app 幅圖完全睇唔到
有冇d必聽推介

見識少 第一次見呢幅

我自己鍾意呢張
今日係美國memorial day紀念陣亡軍人 , 又撞啱端午節紀念屈原 一於聽下EITS首memorial

我都好懷念2010年之前嘅EITS

Explosions In The Sky - The Earth is not a Cold Dead Place

天空大爆炸

哩隻好好聽
今日係美國memorial day紀念陣亡軍人 , 又撞啱端午節紀念屈原 一於聽下EITS首memorial

Explosions In The Sky - The Earth is not a Cold Dead Place

天空大爆炸

哩隻好好聽

第一次聽就係感鳩動
有冇d必聽推介

見識少 第一次見呢幅

我自己鍾意呢張

Radiohead
有冇d必聽推介

見識少 第一次見呢幅

我自己鍾意呢張

Radiohead

?
有冇d必聽推介

見識少 第一次見呢幅

我自己鍾意呢張

Radiohead

啱呀
Radiohead唔洗聽
有冇d必聽推介

見識少 第一次見呢幅

我自己鍾意呢張

睇到d 啦
尋日有巴打介紹個大陸沼澤樂隊(其實我想聽歐美
有少少印象聽過個名未聽過作地嘅音樂,岩岩聽左幾首,d聲唔太和,怪怪地。古琴從古時開始已經係一種for獨奏嘅樂器,夾band攞黎當打節拍用都還ok,但音色就真係唔多夾
與其聽d加左中國傳統樂器嘅搖滾樂隊,我不如聽返中樂合奏算了。因為近代中樂嘅orchestra自己都慢慢行緊搖滾,例如劉星嘅《雲南回憶》同劉長遠嘅《抒情變奏曲》,都令我諗起60年代The Ventures嘅音樂。

唔係indie , 唔係中樂, 但你有冇聽過和樂器?
尋日有巴打介紹個大陸沼澤樂隊(其實我想聽歐美
有少少印象聽過個名未聽過作地嘅音樂,岩岩聽左幾首,d聲唔太和,怪怪地。古琴從古時開始已經係一種for獨奏嘅樂器,夾band攞黎當打節拍用都還ok,但音色就真係唔多夾
與其聽d加左中國傳統樂器嘅搖滾樂隊,我不如聽返中樂合奏算了。因為近代中樂嘅orchestra自己都慢慢行緊搖滾,例如劉星嘅《雲南回憶》同劉長遠嘅《抒情變奏曲》,都令我諗起60年代The Ventures嘅音樂。

唔係indie , 唔係中樂, 但你有冇聽過和樂器?

Shit, scroll 過頭以為係新post
喺animal collective 場show執到個HK01 記者證

推返舊文先

巴打張證仲喺唔喺你度?
喺animal collective 場show執到個HK01 記者證

推返舊文先

巴打張證仲喺唔喺你度?

交咗俾staff la

個師兄叫陳x元, 你識?

推返舊文先

巴打張證仲喺唔喺你度?

交咗俾staff la

推返舊文先

巴打張證仲喺唔喺你度?

交咗俾staff la

識呀
咁應該點拎返呢

推返舊文先

巴打張證仲喺唔喺你度?

交咗俾staff la

識呀
咁應該點拎返呢

我影咗個pass張相, 我幫你send個email 去個場問下睇下佢地仲有冇

過咗成個禮拜
OH HIROSHIMA - In slience we yearn(2015)
#postrock

好典型嘅post rock band 名同碟名, 未聽過, 有興趣

youtube有

spotify 有, 聽緊

推返舊文先

巴打張證仲喺唔喺你度?

交咗俾staff la

識呀
咁應該點拎返呢

我影咗個pass張相, 我幫你send個email 去個場問下睇下佢地仲有冇

過咗成個禮拜

好 謝謝
我都係今日同佢傾開先知係佢

推返舊文先

巴打張證仲喺唔喺你度?

交咗俾staff la

識呀
咁應該點拎返呢

過咗成個禮拜

好 謝謝
我都係今日同佢傾開先知係佢

佢嚟旅行順便睇show? 個人而家喺hk定仲喺NY

星期二老撚土

星期二老撚土

Gay哥係我第一代男神

星期二老撚土

Gaye哥係我第一代男神
HK01
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞