【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯V

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
https://lihkg.com/thread/228003/page/1
上一個Post

咪撚再問咩係Indie
https://lihkg.com/thread/228003/page/1
上一個Post

咪撚再問咩係Indie
上一個Post

咪撚再問咩係Indie

咁遲先瞓醒
已將muse剔除喺indie嘅名單
lm
都話個post 5月尾前就會爆啦
lm

今個post又幾時爆?
垃圾鹿叔,現在先開post
上一個Post

咪撚再問咩係Indie

咁遲先瞓醒

返工返得晏咋
垃圾鹿叔,現在先開post

再叫鹿叔見一個Block一個

佢地幾時indie過
Now Playing:

(Sandy) Alex G - Rocket

https://youtu.be/0l9kzS_B7gg

媒體呢一兩年瘋狂吹奏完Kendrick Lamar之後
好應該要將啲火力集中番落Vince Staples度
依家佢貌似想走串嘴灰諧路線
今年出果兩首新歌膠得黎個beat其實幾勁
可能仲正過上隻碟果堆

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅
當年英國好興乜鳩本土新band都叫做「Radiohead接班人」

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅
當年英國好興乜鳩本土新band都叫做「Radiohead接班人」

radiohead都未沉接乜班
反而muse就越做越沉
LM

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅

反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
但略略記得當年Travis、Coldplay、Muse出第一隻碟嘅時候
都被吹奏做Radiohead接班人
過兩三年後出道嘅band又叫做Coldplay接班人
接上接上接
英國band壇啲「接班人」多到笑

結果當年果堆接班人摺哂/走哂樣
Radiohead都仲係做緊一線巨band

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅

反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
但略略記得當年Travis、Coldplay、Muse出第一隻碟嘅時候
接上接上接

同美斯接班人一樣

冇個掂

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅

反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
接上接上接

同美斯接班人一樣

冇個掂

拔苗助長諗住求其塞個名俾啲新band就可以捧紅佢地
但一聽就已經知唔係果回事
對啲新band又唔公平
英國當時啲media hype其實都搞臭哂啲媒體嘅公信力
arctic monkeys隻debut應該係最後一水
lm

仲以為爆完po 要6月先有人肯開po

佢地幾時indie過

第一二隻碟果時都算嘅

反而muse就越做越沉

冇咩追開英國band
接上接上接

同美斯接班人一樣

冇個掂

美斯先至30歲未夠 咁快講接班

你真係未睇過馬勒當拿收左皮之後 阿根廷推左幾多個新馬勒當拿出黎嗰啲盛況

英國傳媒無論係足球定係音樂都係喜歡9UP 吹得就吹
嗰啲英狗球員先係同英國Band一樣無料比人吹到變四條

幾廿年來都係咁
lm

仲以為爆完po 要6月先有人肯開po

可以考慮下
Muse冇人識果時係indie
咁其實咩係indie?
Muse冇人識果時係indie
咁其實咩係indie?

又問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞