【LiHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯V

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
原來得我哩啲毒撚咁on9會聽歌時聽歌
網上嘈交好易會變成會錯意抽錯水曲解原意
唔好嘈交啦聽下碟算啦

BTW 準備訓住晏遊火車河
Bandcamp有咩ambient野推介

未喺Bandcamp搵過呢類

你唔會癡線到上Bandcamp都喺聽shoegaze?

唔好嘈交啦聽下碟算啦

好出奇咩

我都會既
但一定要係夜晚加支煙加杯威先得

Hurt die me啦 隔離登絲打話我寸過馬撚,用Spotify聽歌又唔夠尊重音樂,算啦,我都喺時候買定部黑膠機放喺公司做住嘢一心二用咁聽歌算啦
btw, 洗碗聽歌我都成日做,反正洗碗都唔洗用腦,9成9精神放喺音樂上面都無問題,不過做嘢聽歌真喺要下吓苦功先可能學得識

利申:In 百屌成材 We Trust, 好過啲圍爐取暖po

我返工聽歌都係細細聲播, 攞嚟做吓bgm冇咁苦悶, 洗碗沖涼聽歌我都會, 但多數只會播d聽到好熟嘅歌

我成鳩日都播播下做第啲野甚至乎走撚左去
好撚唔認真架聽歌

我任何情況之下都聽歌
好唔認真

我有時瞓緊覺都會播住stars of the lid或者max richter

返工唔聽歌做唔到野 仲要開喇叭播到最大聲

你地返工咁自由

其實我都好自由,不過做嘢好撚趕同唔錯得,又唔識一心二用,所以都喺食完飯聽吓Spotify

我都會既

你咁係食煙同飲酒
唔是聽歌

我都會既

我都要晚上先得,不過我加杯可樂(鹿仔唔好諗多咗唔該

我都會既

你咁係食煙同飲酒
唔是聽歌

你是不是中國人,你懂中文的嗎?操泥咩

我都會既

你咁係食煙同飲酒
唔是聽歌

你是不是中國人,你懂中文的嗎?操泥咩

幹梨娘
有冇人去過台北既white rabbit records
個店長幾好傾
仲買左兩隻碟

Hurt die me啦 隔離登絲打話我寸過馬撚,用Spotify聽歌又唔夠尊重音樂,算啦,我都喺時候買定部黑膠機放喺公司做住嘢一心二用咁聽歌算啦
btw, 洗碗聽歌我都成日做,反正洗碗都唔洗用腦,9成9精神放喺音樂上面都無問題,不過做嘢聽歌真喺要下吓苦功先可能學得識

利申:In 百屌成材 We Trust, 好過啲圍爐取暖po

我返工聽歌都係細細聲播, 攞嚟做吓bgm冇咁苦悶, 洗碗沖涼聽歌我都會, 但多數只會播d聽到好熟嘅歌

好撚唔認真架聽歌

我任何情況之下都聽歌
好唔認真

我有時瞓緊覺都會播住stars of the lid或者max richter

你地返工咁自由

其實我都好自由,不過做嘢好撚趕同唔錯得,又唔識一心二用,所以都喺食完飯聽吓Spotify

spotify 我唔覺得係唔專尊音樂, 對我嚟講係發掘新碟/新band嘅source, 因為spotify我聽多咗嘢, 我覺得係偉大發明嚟, 不過我都同意artists喺呢d streaming platform 搵唔到錢, 特別係細band....同埋我個spotify family plan 平到我覺得guilty 如果鐘意嘅我都會買返碟, 一般般嘅就繼續spotify算

不過我買得碟嘅通常都係所謂嘅pitchfork 大band
唔好嘈交啦聽下碟算啦

有咩咁痴線

同埋又唔好當我淨係識Shoegaze得架
唔好嘈交啦聽下碟算啦

有咩咁痴線

同埋又唔好當我淨係識Shoegaze得架

咁知你識Third Eye Foundation嘅時候真係嘩一聲嘅
鹿仔無影衰Self巴

好撚唔認真架聽歌

我任何情況之下都聽歌
好唔認真

你地返工咁自由

spotify 我唔覺得係唔專尊音樂, 對我嚟講係發掘新碟/新band嘅source, 因為spotify我聽多咗嘢, 我覺得係偉大發明嚟, 不過我都同意artists喺呢d streaming platform 搵唔到錢, 特別係細band....同埋我個spotify family plan 平到我覺得guilty 如果鐘意嘅我都會買返碟, 一般般嘅就繼續spotify算

不過我買得碟嘅通常都係所謂嘅pitchfork 大band

以前Thom Yorke好似屌9過Spotify 不過TLDR 詳情要問吓好撚低汁嘅Radiohead小朋友啦
冇唱飯鏟頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞