[JFT96 全力爭四] 列斯聯 vs 利物浦 1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
靠歐州賽賽事賺唔夠囉,本土先係搵大錢呀
唔止本土聯賽
國家隊都無得踢
又唔係球會話唔踢
下面啲隊本身都冇咩經濟效益,係佢地本身隊波問題
比佢打而家既歐聯咪又係剩係攤大手板攞錢
對賽事既經濟效益冇幫助
Uefa改制唔見佢地話death
曬鳩氣
球會投資者先係承受風險果個
根本問題係uefa同賽會太corrupt
好現實咁講句 又有幾多中下遊真係打到入歐聯
你講乜撚野無咩經濟效益係因為個12隊唔踢歐聯一定令賽事sponsor大減,乜撚野本身隊波問題呀
咁樣落去足球界貧富懸殊一定更加大
今晚又要比球證吹死
調返轉下話
歐聯同聯賽/歐超聯揀
係人都想踢個big league
有d歐洲佬磨撚到30歲都想打nba做新秀
邊有職業運動員會唔想係最高水平比賽
抵啦 死老野咁撚出心出力
搞隊波又唔見佢咁落力
本身想拎黎嚇下uefa
見你on99咁不如食埋你好過
你如果歐聯係維拉打利雲特
撚有人睇咩
啲sponsor唔落廣告就係因為你呢兩隊波唔夠吸引力
而唔係呢12隊波問題度
足球界係貧富懸殊大,但係為左所謂公平去壓迫啲大球會又係好事黎?
冇錢佢地邊有好波睇
低組別係好熱血咁既
但高水平既足球比賽不嬲都係用錢堆砌出黎
現實咁講大球會又真係無義務去幫手養班細球會
啲人諗嘢太理想化
唔夠現實
你呢套理論,我諗你本身都唔會覺得貧富懸殊係一個問題黎
富人隻手遮天係佢地本事
窮人含撚係佢地自己問題
你諗法太理想啦,唔夠現實
事實係政府收完錢唔撚做野,走去叫啲有錢佬派錢
而家連有錢佬都冇咩錢,點解仲要幫你班窮撚
講真英超係中下游爽過上游
所以先咁多英超隊玩
下游分錢同上游差得唔遠
上游要贏波投入極大
中游求奇買d人就淨袋,仲可以做selling club
呢樣野都好toxic
但賽會為左好睇就冇理班大老細
咪搞到依家咁
依家根本就國際足協同歐洲足協冇份分錢發窮惡
本地聯賽照踢 其實有咩問題 又唔係唔踢走咗去
啱呀,大家幫個啲弱隊講野,某程度上係幫緊FA係度壓迫大會
佢地做個垃圾中介
錢又唔洗出,賺就訓係度都賺
規矩又亂咁改
收左片就當冇野
球壇黑社會
係嫁 佢唔綁埋一齊邊有bargaining power
踢歐霸唔通又真係隊隊好想踢歐霸咩
都係個句啦
要變既係uefa,足球賽事制度本身係無問題
唔可以由得個足球世界繼續由吸血鬼把持到失衡
呢個歐超聯拎黎做籌碼ok, 真係搞既話我睇唔到有咩好處
你唔搞d堅野出黎點去談判
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞