[JFT96 全力爭四] 列斯聯 vs 利物浦 1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
有得取代而家個歐洲賽對球員有咩唔好
而家歐洲賽成日叫佢地去踢啲中歐東歐中亞隊
個場又爛隊波又爛仔格,我係球星都唔想落場玩啦
歐超聯一黎都係比賽距離近,二黎有高注意度
表現得好一定多人注意,因為大家都係強隊冇得話佢恰弱隊刷數據
其實呢個世界唔係淨係得錢錢錢
我傾向相信較多球員唔會支持
呢個計劃主要支持者一定係班吸血鬼班主
你球迷角度就緊係咁睇啦
睇咗咁多年波 歐聯/國家隊招手既話
都無乜邊個球員會想唔去
個個未傷好都想紮住上
都未講有d直頭聯賽放水留力
講緊大會財政係呢幾年冇得改善要收皮仲唔講錢?
你有幾可會見到皇馬要賣人借走人去頂住
最理想係剩取代歐聯
但現實睇本土聯賽+歐聯係1個package 都係足協既野
一棄就棄曬 除非玩到一季 果一季本土聯賽又真係仆曬街 咁就有價講
小圈子聯賽
無降班無升班
無錢無得玩
銅臭味咁重既聯賽你玩埋我個份

加利狗話參加歐超聯既球隊本土聯賽要被罰降班
我支持架
你足協仆街唔比人踢本地聯賽冇得怪大會
同埋佢啲本土聯賽冇個啲大會收視一定會跌,到時少左廣告商佢一定叫哂春架喎
但如果咁睇 格硬咁行歐超 應該好多球員出走
大把人想踢國家隊
就係而家歐洲賽制對大會唔公平
明明啲錢係佢吸番黎,但係就要比UEFA抽水+「公平」分錢比啲弱隊,根本就係唔合符預期。
以前大家財政冇問題咪有錢齊齊搵,而家冇錢窮到傻
歐足協仲要繼續咁run唔去幫啲大會,咁你大會反面攞番應有嗰一份又唔得啦喎
兩睇啦
Uefa自己都係吸血鬼
12 club班主又係吸血鬼
兩隻吸血鬼互咬suffer既咪d小球會

唔講錢,講integrity
你諗下西咸李城呢d打生打死上前四既球隊
下季隨時要踢縮水歐聯
公唔公平先?
咪撚縮啊,FSG !
係唔公平架啦,但係憑咩要去大會去承擔呢啲責任去幫你呢啲細隊先,而家講緊自己都顧唔掂。
而家歐聯又改制,向弱隊傾斜,咁係咪又公平先
加入咗係咪唔踢本土聯賽先?
照踢的話其實有咩問題
講到尾都係錢
個12隻吸血鬼憑咩要人支持
總之最好就一切維持現狀,
如果uefa唔改歐聯唔抽水咁12 club都唔好搞歐超聯
但現實係班有錢佬話晒事
你可以選擇既只有杯葛賽事
睇下夠唔夠多球迷一齊做去建立bargaining power
所以我就話真係可能搞一季
疫情助力下12間球會依家都無乜阻力
大會話照踢,係班足協冇錢收要踢走啲大會
啲人剩係屌大會唔屌足協
維持現狀繼續比班足協搞
啲大會班主無癮走去撤資
到時只會大家一齊仆街
搞得成的話點可能搞一季咁少
D錢自己圍內分 唔使理垃圾足協
作為球迷
寧願足球進入寒冬期
都好過足球變做美國聯賽經營模式
美國個種比賽制度真係好撚on9
12間野真係識揀時機 依家球迷入唔到場
杯葛能力只能夠係membership/轉播到顯示
membership都還好
但轉播果到歐超聯咁讓一年既話都好難搞
呢part蝕錢都好 收看人數數字靚仔既話都夠
一年之後都睇唔到有咩野可以令足總唔跪
到時就真係run到本土聯賽+歐超聯
歐聯同歐霸可以合體都得
講得唔好 係一季唔踢本地聯賽
真係變一場show
老實講,都只係歐洲賽變成咁啫
本土賽照出力打架啦,啲球員咪又係一年打5x場
根本本地賽事影響極小,12隊以外既隊想踢歐洲賽咪去玩番歐洲足協既歐聯囉
呢樣更加冇可能 咁本地聯賽點搞先 停一季定點
仲要現實講句如果唔踢本地賺更多 場數更少 咁仲使咩返本地聯賽
個12隊唔洗打生打死為歐聯席位平衡收支
下面個d隊打生打死入歐聯都無咩實際經濟效益
咁都叫影響極少我無野好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞