[JFT96 全力爭四] 列斯聯 vs 利物浦 1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
足總本身收到歐州賽筆錢都冇做野,咁分黎做咩
啲細球會本身都冇得分歐洲賽啲錢,你要搞清楚先,你係錯既基礎上講緊嘢喎
啱啱開始12隊玩住先
攪得好有肉食自然多球會join
到時自然有得搞升降班或者其他規則架啦
你咁講我就算唔buy呢套睇法至少叫可以認同
but唔撚好咁撚虛偽又為細球隊抱不平又盛
坦白講想食晒撚d錢
足總、細球會全部去死關我撚事啦咁咪算撚數
咁係而家本地足總話要飛起佢地,唔係佢地飛起本地足總喎
搞歐州賽你要飛起佢地唔比佢地踢本土迫人就範仲要怪落啲大球會度
班大會推big picture去幫細會足總唔buy炸
個餅就係咁大 最近賺太多想分啲俾其他人賺?
你估你塊餅係嘉頓?
yes
所以推個更大既picture去逼死晒細球會
你足總唔buy咁人地大會都要自救架
大會死哂你細會更加冇得撈添啦
所以咪話唔撚好咁撚虛偽又為細球隊抱不平又盛
坦白講想食晒撚d錢
足總、細球會全部去死關我撚事啦咁咪算撚數
咁人地方案俾左
你意見唔聽
可以點?
奉旨要硬食?
唔係特別撐歐超聯
但uefa同賽會攬住個權cap水又唔聽人意見
然後一野就賴鳩哂d大球會無情?
愈多球會join 歐超塊餅咪愈來愈大
歐洲足協咪愈來愈細
可能係好事啊
都話開左方案俾你
環境變左賽會唔肯變
然後攬炒就學人講道德?
邊有咁虛偽
人地一開始想幫手,你話唔要
咁人地咪唔想理你囉,你又係度發脾氣
咁啲大會可以點,橫掂你班細會都冇利害架啦
啲錢橫掂都唔會落細會手
點解唔自己食埋
唔好同條on9仔講
佢將足總諗得太好,覺得咩錢都比哂足總同細會最好
有冇諗過根本人地就唔值,又唔肯接受你幫助,十足十啲廢老咁
if有明確升降制
可以接納更多球隊玩的確可以係件好事
佢歐超聯橫跨咁多個聯賽
仲有葡超等待果d歐聯常客個別其它聯賽
件事做上黎唔易
呢一刻好難想像可以點做到分好塊餅
班垃圾唔值得分錢,而佢地都generate唔到太多benefit
識唔識邊際報酬遞減定律呀
咁又冇話on9既
我都明d人點解反
同埋我覺得成數唔高
但點解uefa 同英超霸權就扮睇唔到
大球會霸權就咁嬲?
即係我好有錢 我鄰居好窮
我唔分啲錢俾鄰居就係逼死鄰居
最衰都係我
現有歐州賽根本就係on9
唔明點解仲有人撐
呢個方案唔得
係咪真係完全就冇得傾
就算冇呢個方案
呢一刻因為武肺or財政破產既球隊係咪真係有咁多
多到要破壞成個生態直接殺死晒其它細球會
if佢拎呢個做籌碼逼足總上返談判檯我實buy
但真係做落傷最重既唔會係足總而係呢12隊外既全部球隊
冇細球會講緊未來唔通你要全部足球員既培育都交晒比呢12隊波咩
最好你呢12隊拎晒d錢就真係足夠維持成個球壇啦
點做大個餅
呢12 隊商業收入可能佔超過全世界足球收入一半以上 佢哋目的係想盡好似 nba咁 睇籃球只係睇佢哋就得 除左拜鈀邊個有資格入去玩?
列斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞