[JFT96 全力爭四] 列斯聯 vs 利物浦 1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
問題係而家塊餅已經搓到夠大
再分就唔夠食

所以就變左用制度逼人唔好再加入咁樣囉
賽程 資本額 一大堆野調整

MLS而家仲可以加新隊 但遲下真係做到大左既你估會唔會加到
點解唔應該存在
邊個可以話事先
可能發展到歐洲大城市都有一兩隊都幾好睇啊
如果超過三十隊可能就分開東歐西歐北歐咁掛
都要架啦
你估真係會企到咁硬咩
有錢佬囉

我唔明點解呢度咁多人支持
外國大部份球迷都話今日係Death day of football
講開又講
就係香港人先唔應該拒絕改革
由得個制度腐爛落去
一句講晒,錢作怪
無話支唔支持因為兩邊都係西加啦
如果佢真係乜q都禁灑,對本土球迷黎講係慘d既,無得再睇利市打比果d
但係球員同球會老闆角度,我覺得佢地偏向想搞多d, uefa同fifa真係太西
但係而家啲無謂比賽就越嚟越多
歐聯又話擴張
歐霸以下又話攪多個比賽
歐國杯已經多左分組
仲加埋個戇尻到極既歐國聯
支持佢搞但唔想佢第一批join
寧願搞起左之後俾幾千萬加盟
萬一衰咗分分鐘叫你由英甲玩起
唔係當地人好難會明
香港人淨係講錢錢錢
成日整啲咩最佳第三名真係on9到喊
根本uefa同fifa為左錢一直扼殺緊足球
歐國盃由16加到24隊已經on9
遲d世界盃又加到48隊
歐國聯廢既無人睇
所以我話如果super league proposal可以令uefa停止d on9政策,係好事
但如果super league真係搞得成,等於一野將足球推落深淵

簡單黎講
UEFA同FIFA個隻改革係慢性毒藥
歐超聯既成立係要你即刻毒發死
如果前者只係籌碼去制止uefa溫水煮蛙,值得支持
但佩雷斯班仆街好明顯係真係想搞呢舊野去賺大錢
真係估唔到會唔唱得獎歌
佢而家好似一個party 比唔同歌手jam下歌 開party 佢地又玩得開心 我地觀眾又睇得開心
真係好耐無睇過一個頒獎典禮睇得好爽
我成日以為歐國杯同歐國聯係同一樣野
利搞手黎嫁
要叫停歐超,應該得當地球迷集體杯9佢地先有機會
d球會唔係傾唔掂數都唔會同uefa,fifa反面
球員點會支持
呢個新超聯除咗班主我諗唔到有乜持分者會支持

站係班主角度就肯定肥到撚仆街嫁喇
如果唔係幾個美國佬點會咁撚落力

依家個勢真係似最少玩一季
依家呢個情況其實佢地都預視到
都仲擺上枱姐係證明班美國佬都唔care
玩到一季既話 本土足協都幾大鑊
個bargaining power實細咗好多
以後唔使睇利比賽
呢啲做搞手實無運行
最弊依家本身已經無得入場 杯葛行動個效果無咁明顯
球員賺多左錢,踢小左,點會唔支持
一季24場,都好過英超38場+2隻杯+歐聯
國家隊果面,係罰緊球員家果個國家
支持佢奶鑊勁
站在錢銀角度 我都幾肯定實有運行
不過班主唔係跟一世 球迷係跟一世
球迷最撚慘囉
球迷角度個問題就係個league背棄咗球會歷史
球員角度應該會驚轉會問題+FIFA/UEFA會禁球員出戰國際賽

班仆街美國佬cap完水再賣盤就輕鬆由你隊波自生自滅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞