[JFT96 全力爭四] 列斯聯 vs 利物浦 1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
啱啱開始12隊玩住先
真係搞得好其他隊自然會join
班大會冇諗住唔打本土,係本土足總飛起佢地
大會只要留係本土,轉播費都會有價值既
本身中下游個班就應該去怪FA,而唔係去怪同為受害者既大會
你隊嘢無影響力點解要俾你入?
其他細國既聯賽班霸都少人睇過 阿狗 熱狗 因為佢哋係英超呢個平台上面
當呢個更高既平台起左出嚟 球迷就會注意左係呢度 如果成功差距只會愈拉愈大
即係話係大家都睇ESL
正如你香港都係睇nba 英超多過睇本土波
本土5冠王wfc?
最後就係fans唔多無得入但你要入左先吸引到fans
你自己UEFA搞啲垃圾又要人焗食
而家爭取自己權益又唔得
你哩個係假設性嘅情況
就算到時全部join 權力問題一樣會發生
到時大球會咪一樣想要最大個塊餅
其實都係一樣 只係UEFA變咗幾個大球會一齊
同埋你呢個問題套落歐聯度同樣都會出現
咁你接受到歐聯,點解接受唔到歐超聯呢
其實開咁多聯賽做乜春
世界盃點解咁多人想拎就係4年先得1次先珍貴
你年年踢世界盃都睇到厭啦
開呢個黎取代歐超聯啫
你為左好睇,但係人地大會冇錢啦
唔靠呢個聯賽攞番啲錢就要收皮養唔起啲星啦
咁你睇黎都冇癮啦
其實開咁多聯賽做乜春
世界盃點解咁多人想拎就係4年先得1次先珍貴
你年年踢世界盃都睇到厭啦

開呢個黎取代歐聯啫
你為左好睇,但係人地大會冇錢啦
唔靠呢個聯賽攞番啲錢就要收皮養唔起啲星啦
咁你睇黎都冇癮啦
唔講賽程 分錢 同 黑哨 等等啲仆街嘢
最少歐聯係用成績 無前4你就冇得踢你隊嘢勁就自然行得遠
如果係football reason的確係歐超聯問題多啲
但係你都要考慮下啲球員,歐霸要浸埋啲東歐中歐中亞隊,塊地又爛隊波踢法又粗魯個場又遠
咁對球員係咪好先
年年都係嗰幾隊有乜咁好睇
依家歐聯 可能c朗美斯可能退休前都唔會再相遇
歐超聯黎黎去去都係嗰幾隊 可能年年都有得對 自然冇左個話題少左個吸引力去令人追
仲要淨係比豪門 問題豪門都會有沒落一日 依家未傾歐超聯點組成 如果冇升降班制咁如果某幾隊豪門沒落唔係top class 咁點?
d 星咪始終係度 屁馬之前2億做壞個市 肺炎咪一樣出星有人出高價 只係冇咁高價錢姐
講緊12隊每隊都有比起之前更加多既錢去run隊波
只要有錢就買到啲勁人同教頭,就會有人睇架啦
最重要係本身啲球會有fanbase
不過我諗呢個歐超聯就算冇升降班制度,都會定期檢視下成員組成架啦
問題係歐超聯replace 左歐聯係咪一定會高左收入左先?
依家唔係踢晒歐聯+歐超聯喎 係二揀其一踢喎
歐聯最大吸引力就係睇異軍突起 好幾年先一次既強強對碰
年年都係利對蝗 你今年輸左下年再對都唔會有好似今年再對蝗講要復仇咁有話題性啦
話題性減少 聯賽吸引力低左 轉播費自然減少 我唔覺得係一個好方法
當然我唔介意搞多個比賽 但唔會係年年搞仲要拎黎replace 歐聯
你知唔知UEFA抽左幾多水先
班撚樣好多時都係靠呢啲賽事去貪污
歐超聯一黎搞手自己都有份玩,佢要搵人入局自然會平均咁分配啲錢去吸引佢地啦,最多咪搞手收多少少錢
年年都有雙紅會,big6年年都打兩轉啦,咪又係有gimmick
話題性一定會有既,不過實際點搞仲未落實,我都好難同你咁講,不過年年都睇UEFA啲黑哨你都冇癮啦
其實唔係好明呢個super league玩法
要爬下文先但係唔係即係今季前4已經廢左
咁我今晚唔睇嚕
今晚場英超係咪唔使踢烏?
直接用邀請制壟斷本來要競爭取得既歐聯位
痴尻柒線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞