[JFT96 全力爭四] 列斯聯 vs 利物浦 1

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
UEFA 係仆街係共識
但依家討論呢個歐超聯係唔係比UEFA更仆街
絕對唔會係
歐超聯只不過係重新分配番現有歐洲賽既收入
唔再比班撚樣過河濕腳
至於其他隊有冇得加入呢個問題,首先佢要證明到吸金力呢樣問題
到時呢六隊夾埋派錢俾其他隊貓哭老鼠
依家都係...你老細個big picture咪就係咁
所以俾人針到仆街
而家啲球會冇人入場財政仆哂街
足總有幫到手咩,而家既制度有幫到手咩
貧富差距係一直拉開緊架啦
你足總唔幫手,呢啲強隊得唔到應有既待遇既時候
你唔可以怪人反枱架喎
呢d點會叫重新分配啊
呢d叫果12隊全部食晒
我都覺得係擺姿態
本身都話佩老傾好左係改歐聯
冇呢12隊既歐聯仲值錢咩你自己諗下啦
冇入場收入仲有轉播收入
同埋而家特別時期姐
總會有完既一日
你歐超聯係玩撚謝晒全部其它球隊喎
班足總本身都唔理架啦
憑咩要啲強隊幫足總照顧你個份
Fsg咪出左個plan
要多d權但會俾錢資助細會
英超唔so佢咋嘛
Var全世界屌哂老母
英超有聽人講咩?
Uefa果邊都一早有人講野
同你傾果陣唔理,到反面就話人地無情
邊有得咁
又唔好講到全世界得呢12隊波既球迷
就算佢地係佔最大塊餅
都唔係一個正當理由去趕絕晒其它球隊
仲要講緊影響既唔單單係所有有歐聯資格既球隊
係成個球壇
咩特別時期
保頓係武肺之前破產,足總又扣佢分插多佢一刀
同埋轉播收入係英超先玩平分,人地意甲好似分好少,西甲都淨係分比果三隊特別多
唔洗歐超聯,本身都玩完緊,你唔去怪造成呢啲野既足總走去怪受害者
班下游球會冇錢足總唔撚救,要呢啲都係足總成員既強隊去救
情況好似大家都係兄弟,細佬好撚窮你好有錢
個老豆唔去幫佢,反而叫你分啲錢比佢
你話合唔合理啦
保頓一隊因為足總搞到佢破產
所以反足總but支持歐超聯黎搞到更加多球隊含家產
巴打既思路都幾有趣
情況好似大家都係兄弟,細佬好撚窮你好有錢
個老豆唔去幫佢,反而叫你分啲錢比佢
你話合唔合理啦
不嬲大家都係屌足總件事唔合理既
但係點會用另一件更唔合理既事去cover啊
好撚矛盾
一面又屌足總唔幫細球會,個立場好似幫緊細球會抱不平
一面又支持搞歐超聯趕絕細球會
即係你既立場到底係點
本身班細球會就唔應該分歐州賽果筆錢,你明唔明?佢地根本就唔值呢筆錢
細球會應該由本地足總負起應有既責任,而唔係靠歐超聯
你明唔明呀
比你呢啲細會入到歐洲賽一兩季
你攞到筆錢心雄去擴軍結果過兩年入唔番
結果就搞到財困依啲例子大把啦
所以呢啲球會根本就唔應該去踢歐洲賽
亦唔好旨意歐州賽可以幫到啲細球會
之前嗰咩財政公平
講撚到明meet 唔到就無歐戰
鏝鈀最後又係罰錢
細球會唔分歐聯d錢件事會更加幫到細球會
你sure單靠足總搞撚得掂成件事?d錢由天掉落黎?
點解唔可以足總負責任之餘同時分歐聯d錢?
搞左歐超聯之後,足總只會由本身有能力都慢慢變到冇能力再去幫細球會
因為d歐聯d錢比果12隊cap晒
同時聯賽觀賞性低左收入亦都會愈黎愈少
已經唔係幫唔幫既問題
到底係邊個唔明
本地足總筆錢咪就係大球會度嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞