[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(71)

1001 回覆
76 Like 5 Dislike

一問到餵幾多餐人奶就縮!
想笑死人咩
我地唔係針對睡眠訓練一樣野㗎傻人
Del 左lu
唔係好大聲撐你個Alice 㗎咩?
喂呀,快D 留多D 言
幫手推下人氣啦
你地愈留言,我地就可以放低愈多理據
其實用百歲派咁理氣壯都算
問題係蝦乾仲要教人
屌 你唔係咩睡眠專家呀
就咁叫網民放自己個仔入房瞓
喊足15分鐘先理係咪痴撚線㗎

我記得呢到有媽媽講
話就算會熄燈
都會留喺房 等BB知道媽咪一直喺附近㗎囉
好明顯扮可憐搏同情
佢咁講我咁聽我當真係笑
bb 係會學大人
蝦仔喊嗰時你兩公婆就喺度笑笑笑
而家佢咪學哂你地囉
見到蝦仔隻腳仔滿佈紅印濕疹就覺得陰功
嚴重濕疹係好慘,照顧者未必可以完全控制到病情
但你兩公婆有無盡過力?
簡單啲,掉撚哂啲淘寶低質無QC 嘅産品未?
掉撚左啲大麈裝修bubble紙未?
大壓力?當個仔公仔咁舞嗰陣笑得好開心架喎
笑到成排牙浮出黎咁架喎
失控爆喊蝦仔喊到攰嗰陣講咩話?
咦佢好冷靜佢鍾意望鏡頭
Alex 真係要好似蝦仔咁學下情緒管理
喊多幾次發現連盲粉都唔理你就會慣左唔喊架喇
就好似你對蝦仔咁
其餘部位變咗叉燒
大家搵唔搵到我覆佢呢個古墓派嗰個?
我懷疑又hide咗 而家好蠢咁每一個留言都要自己like咗自己先 等人拉咗我再取消返自己個like
我真Acc 見到
無5個月咁多
人地有拍年糕片架
不過唔敢出之嘛
你係推得太快喇,我開完會返嚟就推到第五頁

我知點解蝦乾壓力大到爆喊呀,個個KOL都去channel event,得佢又冇,如果自費又貴喎,唔po人哋又知道佢冇份,諗起都覺得頭痛
可能下個月連腳仔相都無得睇
應該係冇錢到大壓力喊?
成件事根本唔make sense

佢一係老作
只係作個靚故仔扮慈母

一係角仔已經俾佢哋虐待到冇同理心/自閉
因為平時唔同佢交流/喊就冷落佢/有要求就喝狗咁喝又冇適當地俾positive feedback
搞到唔識得閱讀人哋嘅表情而作出正確嘅反應
只係見到佢喊好奇怪搞笑而笑

一係就角仔鬼上身
見佢喊就笑鳩佢:你都有今日啦八婆
做左人阿媽仲咁On9
我用新Acc 覆佢秒Block
懶正義但又柒到喊
希望唔好咁痴線
可能只係角仔太輕 冇凹到
想好似大少咁重磅? 做到先得架
你咁講我又諗起拍手條片
拍到之後笑咗一笑望住佢老豆老母㗎
但見冇人讚就收返個笑容...
要訓練係無錯嘅
咁點要循步漸進㗎
唔洗我地講個做法啱定唔啱
蝦仔成個人版放哂係到
如果佢個仔係俾佢訓練到精精靈靈
又健康又活潑又開心
點解要好似而家咁唔見得人?
「蝦乾忠粉培訓手冊」

A:蝦乾虐待角仔。

B:隔壁家的更糟,你咋不說呢?

B:請拿出建設性的意見來,有本事你生。

B:AliceHa的是一個勤勞勇敢善良正直的媽媽,你還有沒有良心?!

B:比以前已經進步很多了。

B:你這麼說是什麼居心什麼目的?

B:隔壁的給了你多少錢讓你在這裡滿嘴亂噴?

B:再差也是自己家的兒子,憑這個就不能說差。

B:要對咱們家的兒子有耐心。

B:很多家都是因為兒子管教而導致家庭成員衝突、生活水平下降而最終破裂的。

B:其實,隔壁家的媽媽也一樣,天下烏鴉一般黑,世上根本沒有完美的媽媽

B:我懷疑你是輪子。

A:蝦乾虐待角仔

B:兒子好不好,媽媽最有發言權

B:隔壁家的兒子是好,可是不符合我們家的具體情況。

B:胡說!我們家的兒子比鄰居家的兒子好五倍!

B:哎,人心不古,世風日下,就是因為你這種人太多了.....

B:但是隔壁家的兒子沒有我們家的長得快

B:其實隔壁家媽媽有個巨大的陰謀,試圖顛覆我們家....

B:作為一個看著兒子長大的人,我為我兒子感到自豪....

B:拒絕假AC!抵制假AC!兒子萬歲!兒子加油!

B:其實只有少數人才能當上媽媽....

B:這麼大的一個家,問題太複雜,沒有你想得那麼容易....

B:不要再吵了,這個家不能亂,穩定、穩定壓倒一切!

B:我們家人身體不好,現階段還不適合談兒子的問題

B:凡事都有個過程,現在還不是談兒子的問題的時候....

B:討論這個問題沒有意義,有時間多去做點實事吧!

A:蝦乾虐待角仔

B:你是不是對咱們媽媽場不滿?媽媽白養活你了,滾!

A: 蝦乾虐待角仔

B: 你叫什麼名字?你是幹什麼的!你站在什麼立場上說話?

B:【該用戶發言已被管理員屏蔽】

B:大家小心,此人IP在國外

B:差的媽媽兒子是極少數,絕大多數媽媽是好的,是優秀的,是經得起考驗的!

B:這是謠言,我可以負責任地說,我們的兒子都是合格的健康的!

B:你懂個屁,其實ALICE正在下一盤很大的棋…

B:到目前為止,我沒發現這兒子健康差。專家說了,這兒子差的可能性不大。即使出現這種情況,也是結構性的。

credit: 思維都係同五毛一樣
品蔥某post回覆 https://pincong.rocks/article/2925
唔見咗佢呢兩個留言嘅? 敗走?
alex唔係藍絲都係港豬
吸五毛好正常
係呀,連IG icon都換埋
你哋班忠粉 一唔啱聽就話人哋酸言酸語
佢擺上網就只准人讚?
蝦仔扁頭果陣 都淨係識講「加油」「不要理會haters」「新手媽媽辛苦了」
第時蝦仔入特殊學校 睇死你哋都係繼續講呢幾句
呢個世界 大愛就得 唔駛理現實㗎
貝具絲,我真係好鍾意睇你D 留言
可以成為我的偶像嗎?
係呀!我都睇到
佢即刻頹左!

如果個故事係真
姐係角仔仲成熟過佢地
https://www.instagram.com/p/CMbBP5WBO_W/?igshid=5lprk36yb2rl

碌到第5張係條片 較大聲啲就會聽到角仔一拍手蝦乾就話得啦得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞