[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(71)

1001 回覆
76 Like 5 Dislike
話唔定佢根本無腦呢
呢啲我一律稱之為醫學奇蹟 無腦都可以生存
其實BB見到照顧者喊反而對住佢笑,其實唔多正常同合理

先唔講其實好多時BB笑只係純粹神經系統反應,唔一定覺得開心

但如果見到有人喊,第一個反應反而係笑,就某程度反映照顧者平日點對BB

因為BB嘅反應係學返嚟
屌牙蝦連 因為 都唔撚識用
佢個設問係會唔會唔對稱
佢答唔會 咁個因為應該講點解會對稱
而唔係自吹自擂話自己試過好多次
佢本身唔對稱嘅話你試幾多次都唔會變對稱架喎
佢啲片真係一如既往淨係鳩噏廢話
我睇呢啲片梗係想知點解咁夾可以對稱 咁我用其他夾都apply到呢個方法吖嘛
屌牙蝦死鬼老味 你同我講你試過好多次有撚用
與其晒時間睇你啲on9片 我攞啲時間去自己試唔好
真係一打膠唔洗找
其實蝦乾會唔會連類固醇都懶得幫角仔查
正常查咗類固醇 應該唔會冇忽好肉咁誇張㗎喎
我自己有少少濕疹 每次忍唔住要查 一查就即刻好返八成
真係懷疑蝦乾由得個仔濕疹 諗住唔理會自己好返
佢冇AC點睇到你呢段字
好簡單一句說話

啊蝦姐,你想將來個仔點對你,你就點樣對個仔啦

我哋呢啲旁人其實唔會受影響㗎,但到時你幾十年有排受喇,將來蝦佳發展成點就係你落咗幾多功夫去湊仔最好嘅證明
考古嘅巴絲們真係好勁
我真係無耐性睇哂佢啲片
Cap 圖同文字版都覺得好無營養
一係就形容到九唔搭八(啤mean 孖屎掃
一係就講極都詞不達意好似上面個夾髮教學咁
痴漢型老母表示睇下自己個仔啲片好過
希望曾經迷過佢嘅妹豬們快啲醒覺

maid maid........
你盡情笑我柒啦
話埋俾佢知我地幾柒啦.....
傻啦我唔cap啦 等佢有緣就會見到
所以成件事真係好奇怪
明明以我所知類固醇好勁 bb初初起濕疹就搽嘅話應該好快斷尾
但佳仔搽咗半年有多
冇少到不突止 仲蔓延到手手腳腳
一係牙蝦比我地鬧得多靜靜雞停咗類固醇
(但唔似啦 停咗佢實借啲意講出嚟
乜鳩 我兒的濕疹終於好翻啲可以停藥 之類)

其實bb啲濕疹點解可以去到腳板
幫佳仔著甲醛淘寶衫?唔幫佢沖涼?攞啲鋪塵啪啪紙卒落隻腳到???
有冇巴絲可以講解下
絲打第一段字講得好中!

蝦乾從來都係諗自己
其他人都只係佢既打卡gain attention 既工具
貼身嘅床單,水龍頭都夠膽淘
唔係好記得個白色靈堂風衣櫃係咪係淘
食野食到成咀成手漏哂汁都要影相先,唔抹
咪成手濕疹囉
不知冷暖,熱辣辣幫個仔戴冷帽
出汗笠痴痴皮膚唔乾爽咪又出濕疹
好喇天寒地凍就露脾開暖氣吹
蝦仔無爛肉算執到啦
佳仔啲濕疹勁到着長褲 露少少腳踝位都睇到有
明明之前短褲露腿嗰陣 對腳都算白白滑滑冇乜事
過咗幾個月就搞成咁
呢個實驗咁出名去上個新手爸媽talk 一定有睇過
陽春蝦腦
呢個post真係學到好多資訊
我個fd 遲下生
果日去探佢
我連搵陪月定訂月子餐同食咩谷奶都可以搭嘴講到兩句
多謝maid maid
真實用呀
大家一齊討論獲益不少
好恐怖角仔成身濕疹好嚴重
真,有蝦乾做反面教材,學識好多野
當堂嚇一跳 然後得啖笑
咩product搵蝦乾介紹都係倒米
濕疹成因,金鋼棒有絲講得幾好

咁蝦乾作為角仔嘅主要照顧者,就要撫心自問,除咗搽類固醇之外,有冇從其他環境飲食因素入手,去改善阿仔嘅濕疹?

見佢 7 months 嗰張神主牌相,角仔仲係坐喺果set三、四百蚊嘅淘寶床單上面
其實真係少見大人喊緊小朋友會笑
定係其實蝦乾想講佢喊緊
跟住見到角仔對住佢笑佢就開心番
(蝦氏傳心師lv 1強行翻譯

見到角仔咁都好心噏,成身濕疹無忽好肉
前幾日食餅個story,又係睇到手仔都有濕疹,同埋好似好餓好肉緊咁塞塊餅入口⋯
角仔呢十個月有無食得飽,有無開心過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞