我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(10)

1001 回覆
20 Like 38 Dislike
上去打13張就得
電腦又冇壞
想買龍神2
做咩間間網店都有得減300但油耳你冇
望下邊間代理先
成功換到散熱貼了
idle由70->64度
燒機由110->92度 (好似110度已經thermal throttling)
效果比想像中差 不過都冇計了
感謝法奧不曾[/size=1]鼎力相助

淨係買咗40*80mm 原來唔夠換的 淨係換到啲VRAM(都唔知換唔換得曬)
有啲電容都換唔到 順便幫GPU換咗NT-H1

附上技嘉牌漏油香口膠 (keep低先以免將來不幸要送去保養 換番落去但冇開過)
*扮冇開過
我掉哂
搵法奧咁換幾錢 同用邊隻
你咩溫度到?
我換完furmark燒機都好似好熱咁
不過gaming溫度由104->8X度
核心熱左好似係正常
核心我冇記低,vram有明顯進步就好了
現在比早一兩個禮拜熱咗好多 數據都唔準了
但係我換埋名貴散熱膏 理論上分別都唔會太大啩?
BTW 見人地背位都落埋 不過我正面都唔夠就算了
我當時自己換,換完vram溫度同你差唔多,核心就熱左6,7度
Vram 溫度跌係因為啲導熱墊正常發揮效用將熱傳去heat sink , 咁heat sink 負擔大左核心正常會熱咗
Btw你換邊張,咁樣換要幾錢
我自己換的 叫春叫咗幾個月油耳都唔采我
買咗40料姐 牌子是laird vision3080黎 但係唔夠用 咁計可能要80蚊
其實利民會唔會平啲 ?
不過網店見唔到 毒撚是唔出街的
利民我買左塊大嘅2mm 連埋背岩岩好夠用,要成2舊水港紙
你係咪3080? 3090雙面vram背板一定要換
80就可以諗吓先 散熱貼好貴
3080呀
我見佢本身背都有痴咪換埋
法奧定終端好,當年係終端幫襯過悠二,用左好耐先死左個HDD
上水未
其實GPU可唔可以裝CPU AIO?
VRAM再痴啲散熱鋁片
仲執緊list
又想等埋燒肺券
nzxt有類似嘅野
如果有adapter/專用mount可以裝到CPU aio
咁gpu散熱就多好多選擇
唔會比上水黎得簡單同平 直接上水好過
或者直接換12cm風扇 效果已經唔錯
gpu block已經貴過一個aio喎
係咩?
BTW 成張卡350W AIO壓到架啦?
GDDR6X又要特別留意 唔係加舊工字鐵就解決到 要黐實個cooler
AIO就唔知點做到了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞