我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(10)

1001 回覆
20 Like 38 Dislike
我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(9)
https://lih.kg/snsAdBX
#867 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

點解叉狗唔答邊個喺油耳post 飛馬飛馬咁叫
我本身都無諗過咁樣嘈
不過隻顛狗自從上個油耳post我講完油耳點樣啲約唔公平後比佢不停咁係度煩住曬

我咪一拍兩散玩到佢同油耳反面/ 油耳表態為止
個人分析

飛馬賣畀礦佬係柒嫁喇
但佢起碼有d 硬件kol 護航
代理肯繼續畀貨佢賣就唔會死喇
同埋佢d 客源都係fb group 果邊
連登仔去買我估相對少

法奧依家先推出冇貨就退訂係好既
不過我估都係關佢訂左砌機果d 其他件到左 差張卡呢d case 退又唔係 既case 唔知佢點搞喇
另一方面就係佢某d 卡一張除左黎過一兩水之後 一張都冇黎果d
even 係其他大鋪有 但佢冇份分到一張兩張
呢d 單 只能講悠二 錯判喇
本身畀人搞寸左個免費排隊既訂卡
一轉收訂就長期冇貨返

不過faroll 真係有做開善堂既福份
每個月都有d 柒事出
成日要出面執屎

希望你個CS 生性 你d 同事唔好砌錯野喇
油耳得閒理你咩
又唔係urgent 野
出面咪一樣訂幾個月先有
冇貨就要等架喇都唔知屌乜
你覺得代理會唔會同你簽先
我係代理搞咁多野不如直接賣比礦佬算
低置區契爺條撚屌都係冇嘢搵嘢嚟嘈㗎啦
閪客中既極品
我都講咗係隻顛狗追我先
我無計咪覆,而且佢喺連登嘅存在只係為咗為油耳護航,而我只係一個乜台都會睇下嘅外國撚我無喺油耳買嘢亦一定唔會喺油耳買嘢

玩到油耳Po咁樣損失嘅只係油耳/ 啲打手,油耳咁都唔割隻顛狗我就知道現實佢地一定有connection ,玩大咗只係因為隻顛狗太on9 我計完條數咪由我計,發爛咋為咩
間廠直接賣畀礦老都得
你同事主有牙齒印有咩資格係度吠
你條On9仔柒都出曬名上次比事主屌到搵媽咪影都唔見埋

我外國撚原來係法奧閪客 你地啲垃圾打手manual 好心與時並進下啦
高質留言但油耳間鋪啲柒事真係唔少,刁兄日日追擊,成日油耳都要上嚟補救
悠二連佢d 員工成日柒下柒下都唔割喇

班打手識又好 唔識又好
佢聲明左 只有佢自己覆既野先係真確資料

成日見班悠粉護航失敗成日倒米
預左變左越描越黑嫁喇
利申 悠二柒我都係笑埋一份

不過我照係佢度買野
就咁買隻ssd/mon/ case 就ship 真係好方便
有時有d 咩要買叫佢上架畀我買
IT 狗黎講呢d 正宗係prod 場當做UAT

d bug 多到 一單出黎 補一單既bug

但無限放遠黎講 理論上越做越好
只係中bug 苦主要開post 訴苦睇悠二點補獲
其實先唔講割唔割

我已經起上個post

隔離post

呢個post重覆左好多次

冇人同我有關係 都冇人可以代表到我同我公司

除左我自己呢個帳戶所講既言論
同Microsoft一撚樣
老老柒柒 m$ 除左個 windows os 之外
好多野都越做越好既

vscode
不過mac 機做.net core 會chur 鳩哂我d cpu resource 好想佢fix 左先
賣俾礦佬不如供應商 skip 埋你
直接賣俾礦佬啦

都係嗰句
代理/經鎖/網店賣得俾礦佬
等如轉行
消滅自己嘅存在價值
到時啲客轉晒去第間買
或者自己去海外運
短視嚟講係賺到錢嘅
但盤生意就冇咗

想發達不如執咗間公司佢
全職做炒賣算數啦
我就好簡單,有人無啦啦咬我 我就會還拖

作為單純amazon派幾乎全部件都係上面買,policy 永遠優待client,cs駁咀可以投訴見到今次單嘢覺得好顛 只能講香港無amazon 好慘,祝香港買家好運啦

不過呢次件事都有好處,啲巴打唔幫手出聲點會退款policy 加 我都幾肯定以前油耳PO有人提過但無推行先會搞出今次件事,一切都係因果
其實到底油2搵咩人做 CS
見佢自己上嚟解話就好好睇睇
但個 CS/出貨 就成日甩甩漏漏咁

係咪太好人唔識管人嗰種老細
Win10新嗰幾個build可以同WinME鬥bug

macOS就唔好用Windows嘢啦, 我已經做緊苦主
我喺呢邊同你啲「fans 」嘈咗好耐,無追埋嗰邊啦

最後記得有人問(包括我係上個Po問)點解你由啲「fans」咁樣長期屌柒你啲客無反應,搞到你個PO日日大戰都無反應,唔知你點睇?
或者係我想問點解會接受到?
其實我覺得已經係咁
好多貨可能d mic 廠 整好就直接畀礦工

夠哂快

代理都似係高價拎貨炒價再畀d 鋪

利申 估咋 如有雷同 實屬巧合
貼錢返工
公司部nb 1366*768 睇壞眼
又要係6代notebook u
因為把口係人地到
要行Windows我情願Citrix/RDP踩入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞