我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(10)

1001 回覆
20 Like 38 Dislike
唔開sync咪得囉
理論上開sync會增加input lag 同埋平時我冇開都唔覺有撕裂問題
其實唔係必須嘅 marketing野 可能60fps以下會明顯啲啩
撕裂其實好似打FPS game先會比較care
try hard gamer會care input lag多啲
你自己上Nvidia down個鐘擺 check吓撕裂囉
我就睇唔出啲咩
同你D伙記傾個陣佢問我塊板要唔要WIFI 我話要
尋日收機先知原來無WIFI
我本身都乜唔識都係問FRD同信你地
無諗住塊板個名要有WIFI隻字先有WIFI
好彩依家個ROUTER係隔離
主要係睇你去唔去到佢個native framerate
for example佢native framerate 144
你去得到144fps咪冇問題
但如果你得70幾80 咪會有tearing
tearing你會見到畫面中間一條條D畫面對唔上
好影響視覺體驗
唔係應該相反?
你超過native frame-rate 先會有tearing
好似係
好似係當frame生成時間同芒嘅刷新率唔一致就會有撕裂
所以高低都會有
上網睇好似係ARGB
係嘅話裝你底板牌子嘅rgb software就可以
每天散熱貼叫春
我粒VRAM就黎熔了
你到底測試完未? 做到做唔到都畀啲進展黎呀
條女壞咗
依家啲display card全部都要食炒價同訂?
我本身想買5000-6000蚊嗰啲amd打機組合
啲卡要訂嘅話幾時先砌到
朋友,我又係
佢而家話缺貨產品 全部冇得訂
要留意 佢網站顯示有貨擺出黎 先落單先搶 先到先得
但是我果塊係MSI B450I
裝左返msi software都唔得
上過官網話support到果啲都無反應
依家日日mon住
你呢塊板只支援rgb, 唔支援argb
你可以
換有argb插頭嘅板;
換rgb風扇;
買個rgb argb adapter(用software轉色);
買個rgb controller(用控制器轉色)
巴打 打算等到幾時
咁大獲
因為出現左d問題
咩事
你有冇個訂單編號可以俾到我.我睇下出現咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞