巨人最後一話令佢從神作級跌到落接近垃圾級別

469 回覆
242 Like 887 Dislike
入樽 一定係S
點都好過鬼滅嘅
原來人地 姐係你都無買
你有買先教訓佢啦
鬼滅都B就咪學人學po評啦
狐忍 Bleach 兩套嘅第一部其實都係好好睇,可以算係呢類較為王道題材漫畫嘅教材級 。

話晒當年jump御3家。
好左膠
但我鐘意
但創哥一直話好enjoy 比讀者屌
仲話讀者唔屌既野佢先無興趣畫
所以多謝佢係表達唔到我既感謝之意
只有批評先係可以
同埋你覺得個結尾合理既位係邊
Eva 四號機咩色,某啲自稱fans 都答唔到
Fans唔代表會評到好高分
火影係睇情懷,由細睇到大,睇爽
忍界大戰單講劇情我都覺99地,不過睇得爽

鬼滅劇情9又無特別之處,作畫9睇得一啲都唔爽
Boss戰又hea
係咪得香港連登嘅動漫友 一唔岩心水就話爛尾/垃圾?
Bleach前面係睇得好爽
不過後面直係作壞曬
不過畫功一流
點解一定要知道架機係咩色先叫fans
完全理解作者想表達既野
再有感受並且會有反思而且會放係心入面一個相對上高既位置
做呢種fans 又得唔得呢
識唔識中文 最近期嘅一張台版漫畫單

一定唔係
你上日本/美國forum d 痴線佬仲痴線
我地係好客氣
真心
唉唔撚知呀我唔撚知呀
爛作黨覺得連死神 博人傳都好過巨人㗎喇

咁認真做乜

btw

最後一話嘅表達手法係唔配上神枱嘅 但係唔係唔合理到變垃圾級

同埋好撚多人套自己價值觀落艾撚度明明從來都淨係講佢要消滅巨人+保護104, 頂多係有良知嘅悲劇主角。

但係個個都套民族大義 英雄領袖應有嘅野畀佢我真係唔撚明
我有個Frd好鍾意巨人,我問佢點睇巨人爛尾,佢話失望就一定,不過巨人好多名場面同埋追嘅時候好多震撼位,所以就算跌落神壇都依然係一套佳作

我嘅睇法就係啲咩名場面、震撼位都只係用嚟輔助劇情,如果成套嘢嘅劇情係爛,咁嗰啲震撼位可以加嘅分即刻大打折扣

前面啲劇情幾好睇、吹到幾大都好,個尾欄咗就反映出作者冇認真思考過劇情,同埋佢係連載,甚至會俾我一種為咗人氣,所以唔理喇畫咗先啦,吸引人睇咗先算啦,好似呃人落搭咁,我對呢種做法極反感

鬼滅結局Hea係Hea,但係起碼人哋冇寫一堆大伏筆再喺結局撚鳩你,因為佢本身就唔係Sell劇情,所以結局完得一般都冇咁失望

有啲人話咩係你期望太高所以咪失望越大,我屌你咩,好似你去食Omakase咁,個師傅一道一道菜上都好好味,點知中後期開始瀨瀨地嘢,最尾直頭俾舊地獄暗黑料理你,你嬲唔嬲?你會唔會話因為你期望太高所以咪失望越大囉?

客觀評價,如果好似我上面個例子咁,我會照直講餐飯前面好正,後面一舊屎,所以整體嚟講都OK啦,但係我唔會幫襯第二次,亦唔會讚佢好食囉
舉個例姐,不過係fans 你自然會去深入研究
Eva好難完全理解作者想表達既野
Eva神既地方之一,就係人人睇都有自己既睇法
自己既ver
點end唔係問題
個過程亂鳩咁嚟先係

又話唔會好似GoT咁完最後同GoT一鳩樣
火影衰極都叫做見到鳴仔成家立室,終於做人生贏家,好似你睇住個fd咁由細識佢大見到佢過得好好嗰種感動,同其他有啲唔同。
死神你拎嚟同鬼滅比,剩係招式名同變化都有誠意好多,劇情我覺得大家都係咁上下。鬼滅動畫睇得爽係因為有ufotable做作畫,唔好睇就假啦

One-piece過咗德島篇之後鳩到我都棄咗,有冇人update下而家去到邊
係收得麻麻 但整體仲係神作
火影世一
成個po 入面最有質素既回應
批評下、抒發下自己失望都叫刷成功感

我冇追哂成個Po,但係我覺得so far樓主講啲嘢都合理,冇特登踩,況且得香港人話失望?全世界都話失望啦
Marvel DC:
我dllm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞