巨人最後一話令佢從神作級跌到落接近垃圾級別

469 回覆
242 Like 887 Dislike
追左十年想講最差個話竟然係最後一話
本身真係有期待,只能說創先生需要繼續努力

S級神作: Eva 1-26 加舊劇場版
舊劇場版呢個結局我到而家都覺得係史詩級結局,係所有動漫既教科書。唔相信會再有作品突破到呢個層次
睇完有兩星期接受唔到睇其他野,不斷回味劇情
結局將成套野推到上無可憾動既神作級位置。睇完未必敢再睇。太深刻咁刻左係腦海入面

A級佳作:鋼鍊, 完得好美滿。解釋晒所有野,合理結局又有點意料之外。睇完都會再睇

B級良作:鬼滅,估到晒結局會係點,平鋪直敘式,不過無咩期望亦都無咩失望,還過得去

C級一般糞作: 巨人,不斷堆疊期望去到結局原來無涵。直接由神作級free fall.
肯完既作品
都係好作品
估唔到咁多人唔認同
可能我條線畫得比較高
但係巨人的確由S級跌到落得番B至C 既水平都真係好可惜
依家咁 衰撚過Hunter
唔想承認
但Hunter 又開連載
我都係衝去奶
咁約束のネバーランド咩等級
由神作去到糞作都不如
鬼滅估到結局就b
巨人估唔到就c
鬼滅其實真係完得ok
巨人結局已經唔係估唔估到既問題
而係佢收唔到個個格局
巨人既結局係要Eva 舊劇場版個種高潮中完結
然後透過主角群帶出一d msg / 作者內心世界
巨人既結局無呢樣野
只係為完而完
為完而完係最差既結局
eva世一
應該要平衡下大家心理先
火影 one piece 死神呢d 我諗排D至F 左右
希望死之前會有作品可以同佢並列
提嘅價值都冇
或者從來都冇神作過
不過都唔夠game of thrones 咁撚癲
由S 級跌撚到F
呢個世代d 人係咪唔撚識諗ending
咁高達破滅魔劍係咩程度
見到Eva S 級已經唔使睇
見到你話Eva 唔係S 都唔洗討論
想知例如devilman crybaby樓主會點排
鬼滅冇巨人眼高手低既感覺
順住講, 解釋晒咁多野就完, 唔拖
唔會加一堆伏筆但最尾原來係鳩畫
對角色不斷刻畫, 最後原來係路人
唔需要喇,我無咁強大心臟再去賭神作糞作
動畫版爛到仆街都神,cls
冇睇過劇場版?
我覺得好過hunter, 佢虎頭蛇尾,起碼都叫完結左先 ,心情唔好仲可以吊下佢,叫做完左件事

hunter吊住條命又完結唔到,追又唔係,唔追又唔係,半天吊好難受
巨人鋪到咁就好似玩poker 一路all in
All 到尾得兩個可能性
就係輸到開巷/贏到開巷
同類型結局最慘烈既真係Game of thrones
全球影迷心碎
所以巨人都算係咁
只係真係好可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞