巨人最後一話令佢從神作級跌到落接近垃圾級別

469 回覆
242 Like 887 Dislike
鬼滅咁垃圾都b
冇一套動漫既討論度可以超越火影,你睇連登成日都火影post上熱門就知
btw你話博人傳係F我就同意既
因為太多垃圾連比個合理既結局都做唔到
或者拖撚左十年比個爛尾結局你
佢有B 係因為日本動漫太多垃圾
鋼鍊就好似一座精雕細琢嘅雕像 成個作品都好完美 好圓滿 好難搵到瑕疵

eva就似一幅抽象表現嘅畫 感受作品多過理解 (我睇個陣係咁)過目不忘

鬼滅就係ikea啲展品畫咁 平囉 擺得吓咁
巨人就 我都唔知點講
我發夢都估唔到我作為一個接受到蝙蝠俠對超人嘅人,竟然會因為巨人結局吐血身亡
冇啦佢自己想傷害啲讀者今次未輪到啲讀者傷害返佢囉
我明點解街外人會笑鳩d 人睇動漫= 毒撚無深度
我以前會唔gur 會話其實都只係唔同既表達形式
但而家巨人都爛尾
我都係爭唔落
唯一可以推比d 有學識/有深度既人
得番Eva 同鋼鍊呢d 好少數既精英舊作
💯

麻煩動畫版巨人一定要改咗結局佢(艾米冇死結婚生仔)
如果唔係就送成間動畫公司去印度俾啲印度佬精服佢哋
佢畫既漫畫我一定唔會再睇
追Hunter 都唔會追佢
同你講神作只有炎拳
睇得明當你贏
之前有人講過
諗住係動漫追求有層次同深度基本上係擺錯重點
點解巨人要比呢個幻想我
愈諗愈嬲
我睇法同你相似,不過未到咁誇張

我嘅排法:

S級:鋼鍊

A級:灌籃

B級:鬼滅/衝鋒21/巨人/其他一般作品
鬼滅咁普通都叫垃圾
勁多伏筆無解釋
鬼滅收埋先啦,負皮係比鬼滅的
話口未完已經收到負皮
其實佢哋唔明,有套訊息量咁高嘅動畫睇完要諗咁多嘢先知個故仔講乜係好事嚟,香港教育填鴨式班人食開碟頭飯,唔用下個腦睇就梗係唔明
最後一集tv動畫d人都係話解咗等於冇講,嗰班人究竟有冇由第一集開始留心睇
睇漫畫嗰班連呢個解說都冇啊好嘛,究竟係觀眾問題定製作組問題
兩套舊劇場版嗰種絕望感同第三次衝擊後重生各有千秋,但舊劇場版cp比新劇場版拆撚咗
神奇地,我都肯定唔係個個日本仔睇得明,咁點解eva商業上可以咁成功,出嘅週邊同聯乘都一出就冇哂?黑膠碟,原聲帶,新歌cd全部有得炒,就連同GU合作嘅衫都一出就冇哂;新出劇場版預告成班日本人企哂喺度睇完先走。話佢垃圾嘅有冇人可以解釋到呢個現象?
我只係愛之深責之切
如果唔係咁愛巨人
公道d 講係比較接近你呢個排法

追左十年
一直當佢係s 級作品咁睇
點知爛尾
因為香港人停留係TVB送飯既口腔期太長時間
識欣賞鋼鍊都老懷安慰
唔期望佢地會諗得明晒eva
同埋真係由心底裡欣賞Eva
隔嚟Po有人話做巨人Fans同鬼滅Fans一樣,睇完結局都好失望,我作為一個有追但係未至於Fans嘅讀者,我覺得單論結局其實鬼滅好好多

鬼滅結局係急、Hea,但係都叫正常,簡短飛快交代咁交代哂所有嘢,但係巨人直頭係屎

巨人係前面好睇拉返勻,成套作品先叫有中上水準
鋼鍊03版就S級
FA最多A級
got結局真係太on9
求其街邊搵件蛋散寫都寫得好過佢
終於有同伴
我睇完巨人既感受係類似
寧願睇多次無慘玩佢條鞭玩左十集
起碼我無期望過呢套野會有層次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞