巨人最後一話令佢從神作級跌到落接近垃圾級別

469 回覆
242 Like 887 Dislike
由頭到尾都係為左條女 中間既野可以skip
同GOT一鳩樣
啲setup 亂鳩咁塞嘢入去當收左
Lightbringer個位諗番都燥

PS.
DB孖寶個陣想跳船過star war
結果個邊炒哂車
抵死啦
故事深度唔係紅嘅唯一因素
兩者可以冇直接嘅關係
佢要同一個有王血既人接觸先地鳴到,而依個人之後會俾兵長斬頭先停到地鳴。如果女王食咗吉克,女王就會代吉克俾兵長殺
最後其實都呼應番艾撚想保護女王
班友又話要黑暗現實現實就係戰爭會好多人做condom,好多人無報應,接受唔到都無計
巨人個結局先係神作,其實係你睇界太細,無細心睇哂佢每一話,佢想表達既意思,佢係130話一早已經放左伏筆,個時alan已經有進擊巨人的特殊能力,131話又放左伏筆,講個小朋友偷錢收係樹下,小朋友自己既未來,唔好你睇唔明,就話人係垃圾啊,垃圾
131話小朋友偷錢個故事睇返,巨人自己再翻睇多次,先走出黎柒吧
馬反算唔算強行改角色又行得好特別例子,
Z篇馬沙對人類有希望ZZ準備二次回歸
公司為左出劇場版ZZ回歸變神隱
重將加美由變傻事件寧佢對地上人絕望發動馬反
今時今日咁寫一早變地底泥,唔係以家神作
其實仲有好多周邊故事線,預視左個結局,不過係你眼界窄,無細心睇過呢本漫畫既故事,所以你咪覺得垃圾囉,要人地喂俾你食既野,你都係睇返one piece吧。
我睇棋靈王仲好
鬼滅都咁高
B 級以下不合格second low
咁佢係咪平時好鍾意比佢老婆SM
Source?
唉見到班死蠢睇巨人真係得啖笑

呢段野重點係艾倫想合理化自己 你估佢問老母點解要死,點解要破牆真係佢自己唔知答案 ?
死毒撚蠢撚到
Hunter 係best of the best 喎
鬼滅以劇情同故事推進為賣點不如收皮啦
火影如果計動畫佢加左太多原創故事拖劇情,但係只計漫畫個劇情,其實唯一大的污點只係最尾無啦啦出左個老母boss代替左班。其他其實都唔錯,一定可以話係佳作,起碼都叫完得好睇。最重要係佢係完得到睇下佢同期個班神作海賊王同獵人,可能好似多拉A夢,小丸子同蠟筆小新咁,到你個孫同孫同孫⋯,都未會完。
要計結局,肯定係凱壯烈犧牲,對斑做左啲不可逆轉既傷害,最後斑同鳴佐對波嗰陣因為呢個傷害搞到輸,咁就神作
收皮啦EVA今日上咪一樣俾連登仔屌爛尾
真 其實呢個位已經講左艾倫對三笠係點
唔洗下下畫出腸掛
One piece 都F? 好鐘意懶係非主流:0)
火影就糞左: 神仙打架+草草收尾

One piece貫徹皇道,講唔出啲咩大道理,但係暫時個世界觀同邏輯都合理。打鬥又爽,唔可以同火影痴埋講

論故事同鬼滅差唔多 唔會上神作就係 (可能差個動畫制作唔夠勁會差過鬼滅)你話佢拖長篇但我見唔到邊個位可以停,啲角色一路進步緊,亦愈來愈接近個寶藏,同HXH唔同(慾望島完根本己經可以搵到老豆,家下直頭己經搵到老豆都仲拖緊)

你話佢小朋友齊打交咁佢係小朋友向加嘛 我覺得佢暫時都做到要做嘅野,亦無我英果啲魔族大隔世,吐嘈路飛一行人好運得泄就有時會嘅
尼套垃圾 直落F 可以攞U
時代性S 宜家睇A
都係有泛駁位,同埋而家講時間嘅作品多左好多就少左佢當年出嘅震撼力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞