巨人最後一話令佢從神作級跌到落接近垃圾級別

469 回覆
242 Like 887 Dislike
嘥鳩晒馬萊篇之前嘅鋪排, 好失望囉
的確係,凱依個高潮位之後死左成套野一定上升一級。班死左再直接兩個對打。但係如果真係死當時班人又可能會好大反應 始終凱人氣太高。其實凱係木葉比培恩襲擊個時無出現,應該已經諗好最後大戰高潮位係比佢。可惜都係落唔到手寫死佢。
打MA都係正
係後面突然弱智太好笑
你敢違逆擁有巴力的我變咗高達名言
班吸血鬼失晒蹤
唔死,改一改話你肯犧牲自己我會死
但都傷左班,最後因為呢個傷收左皮又點睇
好似唔係冇budget,係唔夠時間制作
https://www.ptt.cc/man/Evangelion/D786/M.1278260325.A.64F.html

唔夠時間
起碼唔係rush to third base 先
劇透討論:
one piece伏線勁撚過垃圾巨人多多聲啦丫化?
我覺得95版攻殼機動隊都算係A級
前面認同,惟一想講商業成功唔等於作品質素高,你望下Gundam就知,出親突自/狼王之類嘅機都會賣得好好,但seed d同鐵血嘅劇情就係垃圾
總之eva係神作 好撚有深度啦
睇唔明嗰啲先會話佢故弄玄虛
一半認同啦,eva係啲人睇唔明懶得去諗劇情就話垃圾但人物塑造相當成功,出親人物figure都係搶到斷貨,而家入哂明日香股嗰班人真係喊出嚟;seed d係正常智商睇都知劇情垃圾同大愛左膠,出力仲衰過部渣古但突自機設mk啲人先照狗衝,真係your face your fate;鐵血第二季係劇情比親生老母魔改搞到咁,但剩計第一季同第二季中段都係上佳之作,再講本身巴巴都就係人氣高嘅機體,手機機戰都參戰埋,劇場版又一直都話會出,部機唔好賣就假嘅
睇黎你真係比創哥撚到神志不清
首先op未完
其次火影死神最大嘅死症就係爲畫而畫 戰力崩壞 但基本上要講嘅嘢都交代到 角色人設都叫做始終如一
巨人唔止個尾收得唔柒 直頭係話比讀者知 一路以黎畫緊嘅嘢 其實都係撚鳩你
勁同意

139集確認左Eren入Path之後打通左過去未來嘅視角(所有Elidian) 同影響力(只限Pure Titan), 要了解佢嘅諗法我地需要由頭到尾再睇返全套漫畫。然後將佢喺139集嘅自白,套返落去之前每一集佢心態嘅轉折位。

咁快就妄下評論嘅巴絲,得罪講句係未經大腦
我覺得係啲人過度解讀
講到巨人每一句對白都有伏筆咁
我仲有3套open end喺手
凱死 寧次冇死 咁會好好多
寧次死黎真係多救餘
back in the 90'
見到鬼滅高分過個人就唔使再睇落去
你拎高達講完全唔岩
高達又唔係只賣劇情
佢世界觀設定得好, 機設好睇咩都夠哂

相反巨人你賣角色? 唔好講d巨人全部都型唔到
連d 人類角色佢都沒咩設計,
反觀鬼滅人地勝在角色人設出眾, 連高達既人設都比巨人好認

巨人其實只剩返世界觀出眾, 但最後連世界觀都交代得好差
咁先係大問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞