[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-

1001 回覆
53 Like 5 Dislike
佢應該唔係反ai
係反對ai有自主意識 同為咗保護人類犧牲自己 使命>一切
真係好撚好睇
啱啱睇完,最尾咁撚黑
今晚番去睇cls劇情
啲plot twist 好正 次次都估佢唔到
茅場晶彥
如果Antonio上集已經出場我諗有人會估到咩事
上集好多人都估係殉情
點知今集係頭18分鐘比你以為係殉情
結果最後先撚鳩你
sisters面世60年

去到今次過左四十年

sisters 先被人hack入

最後打杖被人hack都冇人知咩事
佢只係話同彩排一樣姐,vivy expect打真軍嗰陣表現會再好啲
睇完想上嚟講返句
仆你個街
真心好睇
我又估下先。
基於Vivy嘅設定, 1) AI是不能夠複製的。2) 當有明確需要保護的對象, AI才會自我犠性。

如果Ophelia嘅驅殼未被破壞, 咁Ophelia仲算唔算死咗? 會唔會Ophelia覺得不能達成(Antonio詮釋嘅)使命, 所以hang機?我覺得Antonio本體五年來搖控緊Ophelia, 解釋五年前Antonio原因不明停止運作。

Antonio認為Ophelia出席黃道十二宮演唱會就是替Ophelia完成本身嘅使命, 以為完show之後Ophelia就會醒返。
Ophelia無醒返, 連Diva都察覺到Antonio非常sad。最後Antonio認定Ophelia唔會醒返, 無奈地幫Ophelia跳樓自殺。
1. 假如後生垣谷AI要入侵閉路電視, 點解要咁做? 仲要喺度扮打雜...
2. 松本見唔到朵花固然失策, 連另一個入侵者都見唔到朵花? 入侵者會唔會都係正史未來黎嘅AI?
"連Diva都察覺到Antonio非常sad"
假如antonio冇講大話,佢sad嘅原因係因為喺呢個 演唱會唔能夠從其他唱歌ai身上搵到 打動人心的方法

如果follow你嘅推論,你覺得係乜嘢原因令到Ophelia無醒返? 呢個原因又係唔係因為喺演唱會呢一日發生(例如桓x入侵左) 定係發生喺演唱會之前?
好想快d下個禮拜
希望結局唔會又係無限loop
睇完第6集 好屈機
快D睇埋第7第8集 仲屈機
Antonio Salieri 『オフィーリアの健康回復に寄せて』
叫佢等埋9集先啦
松本:點解要殺Ophelia兩次?
雖然都估到松本實估錯方向
但邊估到有J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞