[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-

1001 回覆
53 Like 5 Dislike
輕咗機 reboot咗呀
睇開頭我仲以為diva只係另一部同vivy一樣樣嘅後繼機原來係reboot

btw點解ai自殺會導致ai同人類嘅衝突?係咪覺得ai係比d人壓逼又反抗唔到人類,要被逼自殺

定d人覺得ai已經進化到識諗自殺太勁好得人驚
雖然個塔無繼續起,但係AI發展完全無慢過,或者個塔只係用嚟控制住班AI,依家無繼續起反而控制唔到AI發展,但松本話過要消滅AI而唔係停止AI發展咁簡單,依家由一班有自我感情的AI自我發展我覺得仲危險
我諗樓上嘅講緊現實
唔好意思誤導左你
自殺證明AI有自我意識
唔一定跟人類指示做嘢
ai係套戲唔係一直都有自我意識架咩
之前個反抗軍叫vivy唔好救佢,佢都拒絕左,證明ai一直都有可能唔跟人類指示做野

會唔會係其實自殺呢個行為違反左佢本身嘅使命,d人意識到ai到左人類控制唔到嘅地步
我當人類dna已經植入左生存同傳宗接代呢啲最core嘅program
自殺呢個行為就係違反左最core嘅program
AI亦都係一樣
燒壞腦
vivy一開始個使命係令人類幸福啊嘛
唔救人呢個請求 違背佢個使命 所以咪拒絕
隻熊俾多一個使命佢 就係阻止人同AI開戰
上一集個博士嘅經歷令佢發覺兩個mission係相互矛盾 可能咁樣就hang機

如果佢唔hang機嘅話可能就會產生自我意識 唔係作為歌姬嘅viva 亦都唔係作為阻止開戰嘅vivy 而係作為「自己」去行動 隻熊可能意識到呢點就冇幫佢恢復記憶

條女hang咗機痴撚線女人一野跳落去松本係人類嘅話應該俾佢搞到心臟病發好多次

61歲老女人扮q
加多個零我都可以
有 琴晚突登睇返第一集
乜野 parts 都有得換,61 同 16 又有乜分別,數字黎啫。
法官大人 ...
但博士唔係叫松本咩
依家條時間線其實去到邊
VIVY 61歲, 但松本SEND返去果陣佢出左黎幾耐
其實阿叔都唔係普通人 睇下隻手有d似機械
呢個肯定唔係博士,面型都唔同,博士又無疤痕
呢個唔係炸大樓比vivy 救左果個後生仔咩
最忌提出廠年份同埋機體重量
一集兩首新歌 一堆新女
diva好活潑好可愛
btw連op都冇埋隻熊
一開頭diva同個新人講既野係estella同佢講,連動作都一樣
好想睇下集vivy恢復記憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞