[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-

1001 回覆
53 Like 5 Dislike
指示燈我認為係跟Detroit: Become Human個設定,藍燈紅燈代表訊息處理量,由白到紅代表由低到高,紅毛個謠言明顯係老作想主角唔好接近金毛打擾到個計劃,但係明顯失敗咗,最後金毛殺紅毛應該係唔想佢走漏風聲,反正到金毛嚟講兩個早就預咗死,只不過係遲早問題,所以指示燈仍然都係白色,只係代表佢夠堅決
lm
追左3集覺得還可以
呢套係咪原創動畫黎?希望唔好爛尾
我都覺重點都係個燈係有意思
我都係第一次知 之前一直無留意

感覺啲燈交代緊啲事
係啊
漫畫版劇情一樣?
D作畫好正
WIT d畫風
同埋有無人發現
一開始老闆有手環
到最尾又無左
上面篇文都有講
一開始墜機嗰幕->冇手環
vivy上機之後見到佢->有
最尾嗰幕->冇
re0 fans lm
應該代表緊啲野記得仲有個手環close up 分鏡
Vivy 製委會得兩個成員 aniplex 同wit
睇黎wit 係呢套上都出咗唔少錢
幾好啊 一條龍自己負責哂 唔洗睇人面色
幾正,但冇乜人推
係囉 頭三集感覺幾好睇
今季啲人去左睇乜
布袋戲?
AI版賤熊300
老闆首歌咁好聽
以為真係日笠陽子唱
U咩人PTSD,觀望下先
入面啲歌都唔係聲優本人唱架
有close up,咁應該係伏筆嚟
似係有兩個金毛
話說呢套係同時有寫小說,所以動畫應該係梅原主導,小說就係長月寫
呢個有
梅原在這部新原創動畫中首次擔任電視動畫的系列構成。他為了沿襲過去成功的經歷,向長月提議「寫出作為動畫原案的小說」,然後依照成品編寫劇本。小說由2017年開始撰寫,2018年後半完稿;耗時之長讓梅原在座談會上笑言這不是能夠推薦給別人的做法。兩人先多次商討,製作一份包括全部集數的系列構成表,然後兩人分工撰寫不同部份,一邊寫自己的部份,一邊評閱對方寫的部份,如此精煉成品。由於小說的定位只是故事原案,所以到了導演、製作人等人加入製作後,小說故事在人物性格、發生的事件、到達結局的路線等方面也有大幅度修改[8]。

長月應該當係re0嗰種方式嚟寫
睇左一二集
感覺唔錯 希望唔好爛
如果有兩個金毛
點解隻熊會指定手環金毛係兇手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞