[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-

1001 回覆
53 Like 5 Dislike
孖妹黑化就係因為冇左使命,而比反ai黨賜予佢新使命,就係墜毀間酒店,墜毀酒店明顯係會傷害到人類

護士變左島主之後,加上reboot藥劑,使命就完全變成“用自己同島嘅力量高度發展ai”。發現反ai 黨係諗住破壞個島之後,為左可以繼續發展ai而去殺人類

兩單嘢可以見到,為左完成使命而違反機械人rule1(不能傷害人類)係真係得
所以新sis 為左完成使命而違反機械人rule3(不能傷害自己)都一樣得
結論係...ai 發展到有自主,就好易崩
松本只係睇返REPORT話佢自殺
其實唔一定係自殺

好似旅館撞地球咁
睇完第6集就開始loop
根本I robot劇情嚟
用愛發電
我都覺八木海莉唱得無乜感情
佢唱到變左一般jpop, 其他果兩首直情連旋律都麻麻
頂住癮先啦
我要Grace版呀屌你老母
Grace版甜D
不過新人唔好要求咁多
btw我覺得佢紅唔起 暫時覺得佢把聲同唱功都係無乜特別 唱完呢套就收皮
得罪講句, youtube果啲歌手好佢好多皮
符合第一話劇情
就係唱得麻麻正史先會好快俾人放入博物館
咁佢依家唱功應該要幾陪功力, 依家人地係大明星
老女人
Grace版真係好撚正 幾時先有full version
出碟我都買
Sony 正呀
佢根本就係知grace版太強廢事原版銷量低
歌姬嘅DIVA無論樣定唱歌都差過護士嘅GRACE
聽完GRACE版先上癮 之前集集都飛DIVA版OP
其實個新人歌手係咪特登唱到冇乜感情嚟模仿返初代擬人AI嘅Diva
之後劇情會講佢越嚟越感性 然後重錄一次感性版Sing my pleasure
同你一樣
我初初聽grace版唔覺係op, 直到果句sing my pleasure
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞