[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-

1001 回覆
53 Like 5 Dislike
先唔講隻熊有幾鬼,但佢應該唔知有兩個啩,雖然佢萬能咁濟
正常手環特登show就應該係畀你分辨,應該唔會戴完又除,除完又戴
而且粉毛臨尾又唔似同緊手環金毛講嘢,除非粉毛都唔知對方其實就係手環金毛,又或者密謀啲咩我唔清楚
咁睇其實製作委員會一開始都真係畀咗好多自由度兩個人去發揮,長月嘅亦都確實反映到喺成品度。最緊要係睇得出呢套係有非常充足嘅時間去雕琢情節同製作動畫,會說服到我放多少少期望落嚟都冇問題
暫時三集水準都好高,真心期待之後嘅展開同結尾收得好唔好,宜家呢個世代收尾收得靚真係冇咁容易
真 頭3集感覺良好 已經令我想買bd
如果完得好就買黎支持下
動畫有得收尾已經要多謝三聲
長月冇收尾既習慣
爭好撚遠
不過嗰套啲女都幾正
睇下可唔可以由呢套嘢推測到長月想點寫re0
希望呢套唔好爛尾
feel到呢套係拎嚟為第三季嗰水門歌姬鋪路
華哥把聲好好j
有無人覺得vivy把聲好似三笠
我都覺得佢嘅聲線同tone好似violet evergarden(which is 三笠嘅聲優)
直頭有啲shot都好似violet
第三集有斷頭
希望呢套好似小圓咁神
咁岩兩個都係無感情
睇黎vivy都要知咩叫做愛
唔熟梅原英司
想問依加睇係梅原風格重啲定長月
呢套野最唔慣係集集個時間線都突然跳一跳...

下個shot靚妹死...
再下個shot 15年後...

不過劇情幾特別
WIT 今次季套原創令我唸起當年套甲鐵城
兩個都有啦 話晒人地合作整
但好似無啦啦扯爆人個頭 細路女死 得長月先諗得出點傷害觀眾同角色
今集係結尾留懸念 節奏掌握都好好 就似梅原主意
混沌子禮物盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞