[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-

1001 回覆
53 Like 5 Dislike
至少冇爛尾
你表達上觀眾唔鐘意talk太耐
Diva用聲音令人幸福
Vivy為人類破壞Sisters
大部份人類(mad scientists)只係當sisters係機器去任意操控
831唔見人!
睇台仔K島PTT巴哈評論到一文不值
最後 vivy唔係黑化
而係人性化
第一個有free will既AI
似係第一次試玩人類 可以多過一個任務
適應唔到
熊仔AI只係憑某個未來的記憶, 推理能力同Admin權限, 做事後諸葛亮。我估博士因此設定熊仔AI嘅行動一定要由有情感嘅Diva決定。
如果只係畀人類見到AI好嘅一面, AI一定過度發展。Viva黑化反而可能減慢這個趨勢。
但隻熊次次都話民意反彈
正式宣布呢套嘢嘅op係今季最好聽
m205
女主開始人格分裂
可能最後覺得人類生存係得唔到幸福,所以要滅絕人類
我估係指現有人類科技冇辦法同島上科技抗衡,
又或者係強到人類理解唔到嘅地步?
博士段code咪人類科技但完全唔work
類似現實alpha go 收哂堆職業棋手皮咁樣
女主開始有感情
因為vivy嘅歌聲,先令葛蕾斯鍾意首歌,又識咗冴木,令冴木得到幸福
但依家為咗大眾嘅幸福,無奈要奪走冴木嘅幸福,難怪vivy會癲
應該係指道德追唔上科技嘅發展

宿命さえ 運命さえも どうぞ輝かせて
楽しんだり 笑う者を 守れる喜び
雖然AI叛亂似 I, Robot, 但係個故事背景似會向住A.I.人工智能嘅方向進發,前因就係人類只係當AI係手上嘅其中一種工具,創造AI出嚟就係服侍有如神嘅人類,然而AI所有能力都比人類強,為咗方便自己,人類無節制咁濫用AI,係各個領域都逐漸取代人類,而且壽命無限,所以人類最後都會妒忌AI,又因為人類欲望永無止境,只會不斷再生產更強大嘅AI,直至滅亡
原創賺錢好多,唔使同其他公司分
套野係柒果集條女一個講晒成個世界觀啫,
其實整體我覺得ok
隱約覺得後期唔係單單矛盾導致AI屠殺人類,
成件事係有一樣野令所有ai同時殺人(skynet?),
但係呢樣野應該係最後一兩件解決既事果陣先會爆出黎

無記錯好似無提過有一部統合所有ai既電腦
第一集啲舊式ai都要頂頭鎚先同步到資料
八木唱得好正
首歌勁好聽
個人覺得Grace Ver.好聽過原版
創哥vs長月
最後揀咗長月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞