[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-

1001 回覆
53 Like 5 Dislike
wit 真係痴撚線
今集作畫同3d 靚到

頭兩集我仲話3d 唔太得
今集3d 做得好流暢
希望咪同全員惡玉咁吹太大收唔番
原創番睇到有恐懼
但相信長月
惡玉第一集已經聞到陣鳩味
呢套暫時冇喎
我始終覺得惡玉唔係差,
只係你地期望錯左方向
佢第一集已經擺到明係玩cult野
仆街就係麻枝連埋隔離幾套原創
依家勁撚驚

Vivy下場

為所謂人類既存活 不停犧牲身邊既人
princess principal就醒目啦 最尾一定三集換走佢
衝入去呢告段直頭 好似macross 劇場版final 咁
仲高質過而家劇場版
我諗第6集最後果幾分鐘應該都燒左唔少錢
作畫 CG 配樂 全部都一流水準
見識過上季神作ex-arm
一開波見3D minecraft松本有少少驚,
繼續睇落去之後
再咁樣落去 睇怕好難阻到開戰
最後變咗女主連埋所有AI 冚AI剷?

見人講樣野幾有趣
要阻止ai發展就要阻止人類發展
所以要殺晒所有人類
所以如果唔消除人類對AI嘅猜忌
或者未來AI對人類嘅惡意
兩者終有一戰 變咗零和遊戲
唔係A死就係B死
擾亂op先係
不過無人睇
咁高水準的燒錢原創,無正版睇
好浪費
ex-arm反而有代理買,真係好反智
巴哈咪有
依家每過一次事件就愈加速緊AI消滅人類個進程咁
btw有啲期待之後會唔會見到後生嘅松本博士
神作
最後應該陷球產
機械同人都攬住一齊死
似nier 咁
得返機械生物 甚至重差過nier
覺得 ed 好過 op,但比較上係發揮緊個水準。Sing My Pleasure 同 Polaris 有驚喜,當然你可以話有神前曉底。
鬥少人睇,套喺多治見燒陶瓷杯嘅先一定有份,post 都好似冇。
我覺得閪熊比起阻止ai滅絕人類 睇落似係想令vivi覺醒 佢每一集嘅行動都唔係選擇最優解 而係引導vivi解決問題 例如頭幾集咁 比起叫vivi去救人 松本hack入system令班保安甚至黑警返工埋伏唔係仲快仲安全 我估可能未來之所以ai會毀滅人類 係因為人類用左其中一個自律型ai黎統率ai 好似人工島咁 然後嗰個自律型ai覺得要令人類幸福嘅話 方法就係全部死曬 所以班ai先會一邊話幫緊你幫緊你 一邊殺人 而閪熊就係一邊殺曬vivi班姐妹 一邊引導vivi做未來統率ai嗰個 所以d事件先會同vivi班姐妹 自律型ai有關
第6集太精彩
D打鬥場面好正
對照返「這是<我(Vivy)>將<我(AI)>毀滅的故事」,我覺得會好似電影機械管家咁成為第一個被人類所肯定成為人類嘅AI,以後可以按照自己意願而非使命去生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞