『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你講得岩,Ellis 同 Rudy 戲份係俾綠媽同藍媽多好多,就算後面都係。
如果作者唔勁,點會咁Hot。下面果張poster真係靚到一個點
其實成套都無介定到乜係啱乜係錯
人神一開始點解要搞死其他世界重係未知
只可以話佢個做法好古惑
你講個個理由都係有可能嘅
點解4chan 叫 七星做bananas
食得多蕉咪痾爛屎
仲仆街過我哋
漫畫劇情

萌王都5集啦
希望有後續
文庫新加係第七卷?一集做唔曬啦
你地點睇分割放送呢個形式?

我覺得主因唔係檔期 反而係想保持佢嘅討論度
如果一來就24集 到中間會比新一季番搶焦點 咁不如隔一季當係當季新番咁上映

而且可以吊觀眾胃口同時因為唔會隔太耐唔記得哂劇情

根本係戰術來
我估文庫第七卷一係ova 一係戲院見
有心睇隔八年都會睇
覺得分割係解決經費問題
七月唔好又撞巨人
劇院難d喎 同呢個篇章又唔係特別出色
兩集ova反而有機 但又要cut好多野
睇完web想買實體書 有冇Ching 知邊到買會齊啲
應該真係趕唔切,我記得之前睇白箱,一個畫師唔一定只係畫一部作品,又要同同行爭呀咁,有時導演要轉idea又要畫過

如果係好耐之前已經plan定畫定就唔怕,不過睇呢幾集咁崩就知係好趕時間+無budget

有budget既應該一早就畫定曬,check過曬先上,好似UFO個d咁
想轉移迷宮出電影
第七卷就似re0個劇場版
睇咗更清楚劇情 但唔睇都可以理解劇情發生緊咩事
換言之
fans向
咁多條大水喉都唔夠筆直唔通真係有金主想抽水走人
希望啦
Btw其實小說建議睇web定文庫
見你係動畫po到講web版仔細啲咁
但係監製之前有講佢地2017年就已經開始,個畫室重係成堆人,我覺得製作組前期編劇用左好多心機。
而最後2集啲畫面有崩到應該係後期加工唔夠時間,有其他製作組同佢地搶,所以放番間畫室出黎。等春季動畫完左再入番。
係春季佢地亦可以等周邊產品同評價睇下有幾多收益,從blu-ray出碟時間黎睇,佢地應該預左
文庫未出曬,要睇曬就要睇web
咁又未必咁大件事
只係呢個時勢之下揸住錢嘅話事人都會想分散投資
預期之後好多動漫都分兩part

魔王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞