『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
魔龍王唔係都係綠髮咩?
輪迴轉生唔一定要純血統 只要因子同身體夾得埋就得

最大提示就係技神同烏爾佩都係好少魔力 然後得烏爾佩掌握到龍聖鬥氣呢項技術而其他「龍族」都唔識

所以就算係推測都唔係冇根據符合孫之手呢個玩魔鬼在細節嘅作家
特蕾茲 係番外有出過場,遲d 再相認啦

洛琪希漫畫外傳已經出咗踏遍世界個作者
仲係洛琪希啟蒙師傅添
但冇講佢真面目 連佢係咩種族都唔肯定 就咁睇似人族

但聽講拉普拉斯唔會轉去女身架喎

依度已經話有血緣關係「抬唔起頭」
生完露西都係A>B
尼到點睇都唔至
呢張插畫係生完仔嗰兩卷嘅插畫
嗯⋯⋯

魔龍王紅銀髮、魔神綠髮、技神唔知
龍聖闘氣係烏爾佩自行開發既新技術、而龍神後來都學識兼用到
烏爾佩未開發龍聖闘氣果闘只係個2打6、但當時技神已經係上位列強級
仲有如果技神=烏爾佩既話、單挑都挑得過魔神啦、點會搞到咁辛苦
B都冇
沒有的東西始終都是沒有
所以咪請左蘇珊娜做奶媽
冇都好過下垂八字
未有外傳漫畫之前我都buy個theory
老師漫畫好似某個意義上劇透左唔少野
他們覺得最忌諱的,其實是我的頭發。
看看吧。
我的綠白相間的頭發。

紅銀髮
愛莎篇入面講嘅童話故事 聖龍帝係綠銀 魔龍係紅銀
童話故事又出來呃細路嚇到我又翻睇古龍
不過咁講一講先發現不求人真係將啲伏筆埋得好深究竟佢想寫幾大
我覺得應該係伏筆
勇者/有勇者血統嘅人係紅綠色盲
or佢哋兩個交換左身份
咁佢就快啲動筆啦 一陣好似死火海咁寫得太多「伏筆」埋唔曬
睇完無職發現故事仲有野未解答 於是追其他外傳 結果發現有更多野未解答
但最後令龍神贏到偽人神的關鍵係秋人,雖然魯迪出現先抽到秋人呢張Trump card
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞