『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
為左睇老母,我決定用vpn含淚玩隻驚
咁係咩問題?
唔知樓主答乜
但係七星醫好左腸胃咩
腸胃唔好又唔會影響到談情說愛
真愛
咁臭都當香水
你每日係廁所談情說愛既?
我都想知...腦內補元得好多...終曲只不過係交代點解有個黑球係天到。
暫時總結七星點解被召喚會令秋人唔死係因為秋人七星而無上到戰場。其實樓上嘅人知唔知七星最後係邊同咩情況?
你真係唔知七星最後係咩情況同係邊咁喎?
又唔係話一定要個個月都被人凍結時間直到返返現世為止
只要七星想食秋人隨時出返黎行都得啦
你可以咁假設都得,但龍神唔會俾佢咁做囉...
只要七星每日飲果隻19茶、基本上除左會腸胃唔好之外係冇咩明顯副作用
魯迪叫佢凍結住先都係以防萬一

魯迪唔想七星屙到生痔瘡姐
吓?七星個腸胃問題係因為佢個身體食完異世界食物排唔出魔力廢物喎,再進食某段時間會死㗎喎...
永久凍結七星時間係等未來嘅人送番佢家鄉

技神同魔神係拉普拉斯分身異世界人....點會有腸胃問題呀....?
好耐以前人類都唔係個個有魔力都係靠飲呢隻茶生存
所以基本上七星長飲可以唔瞓
技神分開咗魔神 魔神有魔力 技神無 無魔力嘅人會吸收外來魔力太多會中毒 好似七星咁 要飲茶解毒先得
雖然作者呢點好輕描淡寫
但係啲症狀套落現實好似化療咁
本身個病又令佢日漸虛弱
食藥又每分每秒都痾嘔肚痛
生又唔係死又唔係
七星個病同綠毛族個病好似都有幾份相似
但係寫到七星開始長飲茶之後係食好訓好完得好、唔單止面色紅潤仲開始中年發福bo
食得好野多
你真係唔知七星最後係咩情況咁喎?
希望唔係內分泌失調
所以我都唔知
有啲前後矛盾
最初好似樓上咁又話始終好似致癌物質咁體內清唔哂
一時又話生不如死
飲耐左又好返哂
果然作者真係唔熟醫學知識
好似想整個異世界癌症但係最終唔似
呢個世界全部都有魔力 就算係食飯 呼吸都同魔力有關 七星有入無出就梗係出事啦 佢嘅情況係消化唔到 食返消化餅就無事
原來作者係涼茶黨
我記得係因為隻病太耐無人識點做
如果要理解就係拖咗太耐 本來好輕微變到好嚴重 但係食返藥就無事
見七星食到肥肥白白我估無咩事
我覺得好似糖尿病咁定時定候打下胰島素、平時注意下身體唔比個病惡化就唔會太大件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞