『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
要注冊會員先有得睇
你禁入去,毒黎
你唔單只係fail 你連帶眼識人嘅能力都有啲問題
一個咁可怕嘅邪神 你見到之後第一時間應該即刻逃跑 千祈唔好俾佢係妖言迷惑到 有咩事就答攞我個朵出嚟

呢個就係我嘅建言 聽從吧 冷氣醫師 氣醫師 醫師 師⋯
ok收到
可以試吓呢個
感激
但係你喺結局仲係咁小學雞
人地叫你加油你就叫人去死
叫唔叫人去死都好、佢都係死嫁啦
駁唔到
你睇多次有冇講明先...
果個人神夢係34歲人神俾魯迪就自己俾人斬開5嚿俾人封印,74歲魯迪同人神見面,再加上人神語氣重咁串。有人睇完都有懷疑34歲夢只係人神想昆魯迪,最何況作為作家點會將個故仔咁快封呢?
至少講74歲點死嘅畫面都係真嘅
又可以用亞斯拉資料庫驗證
至於未來嘅嘢有可能真係呃鳩佢嘅
但係一向人神都係用對話唔係用畫面
所以我自己預有畫面嘅話如果冇介入都成真

況且仲有幾代子孫喎
亞爾斯個孫女先做得低人神
有排佢寫啦
我諗 人神佢將對魯迪最好嘅結局係34歲報夢比佢聽,點知佢咁多年都係唔揸流激到生蝦咁跳

睇返人神咁耐又真係無呃魯迪嘅只係跟佢預言咁做 過程 或者 後續會有更多手尾跟

我地係睇魯迪觀點 ,相對人神亦都做緊野
作者都講過未來係可以改變
每個角色都可以開個自傳
老魯迪講過下,其實人神想推佢走條防止人神被封印嘅路,即係唔可以令洛琪希生後代
而龍老闆見到封印人神嘅關鍵人物係菈菈,但係個夢就出現紅髮女劍士,估人神想令魯迪覺得關鍵人物係艾莉絲後代叫神獸放棄守護菈菈,之後出手殺左菈菈。
真係嘅話人神都諗多左
對魯迪同龍神個個子孫都一樣重要
咁容易俾件蛋散迷惑到龍神就捱唔到依家
人神底牌都擺哂出黎
報夢都係志在激下魯迪
點知俾佢咁放鬆嘅態度激返轉頭
最主要魯迪對子孫好有信心
魯迪:我啲子孫點會俾你撚化到
魯迪心諗我都死咗比我抖下得唔得
魯迪死左之後靈魂會點係連人神都唔知
希望唔好翻炒野比飯
至少返唔到日本原來個身體
已經變左屍體
繼續轉生就好玩囉
冇啦 靈魂應該就咁直接消失

但係我都私心希望有死後魯迪見返老豆 基斯 既劇情
仲有老公仔都係 其他老婆最少都有講掰掰 老公仔拍一下就冇咗 再見都冇聲

唔知第日有冇人寫同人故
想睇艾莉絲婆婆追住魯迪爺爺打情罵俏
見到人神失敗個樣一齊笑鳩佢
行先一步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞