『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁佢輪迴咁多次,遇到一個唔認識既人,咪當試下開新支線囉
貓狗女挑愛麗兒機呢段又好睇
愛麗兒想創下歷史,二年級就做學生會長
貓狗女當然睇唔順眼
作為族長個女大學又唔可以趕走
成日做犯罪行為逼愛麗兒落台
於是諗到條橋等貓狗女開火

買文庫睇下啦
你肯比錢咪去dlsite望
有部分治癒系出得又多又多人評價應該無伏
初頭設定邊記得咁多
我係轉折點一接漫畫 再由喺學校見到七星嗰到再接小說
有望呀,都有買
愛麗兒:
入魔法大學同公會應該同龍神、甲龍王冇關係
龍神同七星轉移左幾年就冇再點理七星
至於點解入到公會
係因為七星啲發明好勁
個朵響出街
你見魔大陸都有龍肉七星燒

呢個group叫得mvp你估係流㗎?
龍神雖然隱世姐但七大列強個名號點都夠推薦掛 而且七星應該係有研究過啲野先入大學 唔係入大學先開始研究

引薦七星比甲龍王似係各取所需 七星想翻屋企 甲龍王想要異世界知識 唔係會借人情嘅行動
問題係邊個帶佢入學,依七星情況一定要推薦入特別班。
由於魔法公會就係魔法大學嘅老世
同公會有利益關係就入到大學
係咪好現實呢
咁難怪動畫飛一半 漫畫又飛一半
換言之你係冇睇過無職世界觀前期設定咁濟

初頭設定好重要架全部野都係伏筆來 我建議你由轉折一開始睇翻小說如果唔係後面一堆劇情你都唔知係做乜鳩
你要提出利益首先就要有門路,呢啲要錢要權貴實行嘅嘢唔係你係街揾條二打六就搞到,依七星情況佢都無可能一層層去打通關,所以佢係用關係直接上層講,公會係某一個級數內係可以用關係買番來,而呢兩樣佢都無
我建議係由頭睇,漫畫前面飛到九彩,但前期就係講世界觀同設定
有話過係有七大列強寫信推佢入學 只有可能係蘭道夫/龍神推薦入學
其實動畫飛咁多設定都有啲驚會唔會接唔到伏線我打果堆補充又補唔哂

終於解答到個bug
原來係撻朵
成本書現實到 hi hi
一個二個唔用心睇書寫到咁明都話bug
賽倫特·賽文絲塔

人界最出名嘅魔法師
知就算幻想同貓結婚

點解保羅一家都要同魯迪分開住啦
真係貓刮咁嘈
咁ching應該熟過我
我覺得七星係最易cos嘅角色著件中古大褸 面具 再夾直個頭 完
而且實際上佢之後堆研究同佢引進嘅野都唔少野
連龍肉七星燒都係伏筆
男人都cos到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞