『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
好似有少少線索話重力魔術係一個遺跡學番嚟,但係隻隻都A級怪物
有人話呢個就正正係400年前人魔大戰未打嘅人類技術水平 而拉普拉斯個戰術令人界好多技術失傳咗

但如果就咁睇真係好多bug啲設定差好遠
睇暗影笑到出黎
漫畫畫得好

冷門嘅我再推多次「勇者的師傅大人」先
出名嘅就unnamed memory,不過無咩中文

史同蜘蛛都係我睇完之後唔會特別推介嘅野
記得除咗王龍王仲有洛琪希漫畫外傳 果堆劇情小說冇
樓上巴打話果然失敗係真...
七星試過失敗後自殺之後到自己試,所以先唔明日記做咩唔寫埋,佢自己都無把握。
咁佢又唔走去學
我都唔記得有咁嘅嘢
不過魯迪同老魯迪都係咁隨性
解讀黎哂氣
到後期盧迪應該揾咗龍神學重力魔術
人物傳有話盧迪會飛住來打交

btw老盧迪真係好撚勁著件爛甲監生打上七大列強實力 仲揾到方法學後天無咏唱
我覺得老盧迪當時嘅心態就好似醉駕飛車咁
理性上係知道會出事 不過感性就唔去諗/信自己一定得
仲有佢當時身上連聖物都冇帶 我諗魔法嘅紀錄應該都唔見晒啦
加埋件甲咪變左曉放魔法嘅高達
佢玩哂啦
老魯迪係會比其他下位列強再勁一兩班、但係上位列強眼中都只係垃圾

原來之前啲無職討論po咁多花生食
唔㩒入去睇下都唔知
只係因為主角唔識格鬥技
無論魔法點出神入化都唔夠人單挑
有咩花生
應該係同人怪開片果陣
冇可能
七英雄之一係北一 打贏左拉普拉斯
北一比王龍王殺死 北二報仇
王龍王傳係拉普拉斯戰後既事
你個講法時間線錯左
仲有老魯迪一樣冇鬥氣,近戰上佐鬥氣喺呢個異世界喺好撚惡。
未必錯哂架 果時北二仲好後生 大戰可能先過咗未夠一代人嘅時間 仲有技術殘留唔出奇

然後法師本身罕有 冇人承接技術就咁消失唔出奇 仲未計打完人魔大戰之後中央大陸仲不停打內戰搶領地呢 呢啲內亂都會令一啲技術失傳

不求人如果想寫落去一定要處理王龍王呢個bug 如果歷史本身就係bug 咁仲點寫秋人傳總之作者未定論就點都有方法兜嘅
書荒?咁我都推薦一本,叫(年度最垃圾聖女),中短篇,87話到。

話時話暗影都動畫化
香港收晒皮咁...
啲動畫hit唔起,一hit就俾人話宅,鬼人代理係香港賣咩
人類最強近戰魔法師
可能佢咩親人都瓜晒,㓔晒得就得唔得都算數
今次大鑊啦
外國最hit嘅youtuber介紹無職啊
https://youtu.be/tDh5Us8rl80
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞