『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
可能我呢個禮拜先睇哂web 版記憶清楚d
仲差古龍就睇哂

無職正傳
外傳蛇足 包埋愛莎
外像無職齊格
外傳古龍
係咪冇其他
樓上巴打們幾時轉生異世界做醫師
轉生做ed 研究
仲有王龍王討伐轉
講北二以前
有冇link 可以睇
我要入魔法大學
論文題目係「防止七星痾爛屎」
順便申請異世界夏枯草專利
我睇文字咁解釋...隻茶係有抑制症狀
確實七星被魔力侵害緊。所以有無排出魔力就唔確定,好似日日食一隻不明嘅藥止到頭痛,但證唔證明到腦瘤有冇變細/變大到?
凈係得殘體翻譯

係都唔研究ED啦!如果你係仔....
點都揀婦科啦!
抑制 means 唔會再病 但你停藥就出事
咁佢係排走到
但預防唔到
雖然我係一個吹水佬,但其實我係一個醫生
王龍王仲早過無職寫 啲setting 錯曬
可以唔洗認真睇 當第二個世界嚟
成班痴線佬喺度研究異世界魔力病同解藥
睇下隔離動畫黨日日J蘿莉圖
我地好認真個個仁心仁術
係我哋現實世界...我聽啲醫生成日講抑制唔等於減輕,有次我問佢點解,佢話好似尿酸食尿酸藥,只係抑制嘌呤由生體生成,但唔係將身體內嘅嘌呤轉化為其他野,好似醫生有分3個stage去醫治,前中後期。同一道理,佢抑制魔力係七星體內形成。

講講下變左學術台
原來我哋咁健康...
會唔會無職因為我哋個post已變得健康左,變左12+?
其實準確啲黎講
係抑制會將普通物質轉化為有害物質嘅酶(enzyme)或者細胞
詳情睇下工作細胞black,教得仲好

仲有唔好聽人9up話中藥好似海綿咁吸毒素
其實只係刺激個肝或者腎加速排毒

多謝睇我9up
其實師兄係咪真係有醫學知識?
曾經有啲
後悔走左去做研究
都好嘅有時間睇無職研究七星病症

見到之前有人喺度自爆過做研究
勸世大家唔好未下定決心就入行
香港做研究真係食屎都無得食
BTW...七星肚痾病例要close file...
變番宅台先...

老魯迪番去見魯迪果時,做咩唔係日記同佢講係邊到學重力同上級無詠唱治療...如果學左就唔駛決戰打得咁辛苦...
暗影大人我有睇 好快悶 個套路都係咁 依家仲要爛尾

咁睇蜘蛛好似唔錯屌之前比人大劇透咗鑊真係劇透死全家
真係醫師
自學嘅嘢好難用文字教人喎
我覺得依度係最大嘅bug,無理由寫咁少野
除非佢有自信到肯定會成功,但我記得佢係話果然失敗
研究報告同日記係分開嘅 最重要佢根本冇諗過自己會失敗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞