『劇透』《無職轉生》集中小說/漫畫討論 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
又一個俾人閃到頂唔順去結婚嘅人
有冇人覺得米里斯篇d劇情真係咁多篇入邊最差
但係簡尼絲個視覺真係好感動
直接救起成篇既評價
一番到去直接同條仔開波
無錯....
你再由頭讀多次...留意係人神俾魯迪嘅夢,唔係真㗎...魯迪都無發未來夢嘅能力
但佢今次再冇任何能力既話、會唔會不再被縛架入王宮、搞到連遇到秋人既機會都冇?
人神係冇無中生有的能力,所以個夢係無數未來當中有可能的1個,或由人神比咗個可能未來比魯迪睇,就改變咗呢個未來,好似老魯迪咁。

而且人神從來都係真假混雜,講真野,但唔講真野當中最重要的事情,由聽佢夢的人自行判斷,用說話誘導。

佢主要目的係想魯迪輕敵。
見岳母係咁㗎啦
第一次睇開頭覺得作者做乜又開條多鳩餘支線出來
睇到綁架神子再到呀媽把盧迪一巴之後睇到呀媽童話視角後再睇到基斯自爆

估唔到作者嘅思路 一篇有3個高潮
啊嫲*
佢以普通人身份生活 無入到王宮 就無召喚秋人 拉拉最大機會係為咗呢件事走
但係點諗都諗唔到咩原因要靠秋人爆機
啊婆
我中文差
親戚啲名⋯⋯
可能唔係要秋人而係要盧迪嘅子孫
秋人只係來打嘴遁的
自細屋企教落表乜堂乜舅乜呢啲唔記都冇所謂
唯獨自己親3代一定要知點嗌
召喚秋人同召喚七星都唔同召喚法
一個有魔法陣 一個係純神子能力

可能召出嚟嘅效果有唔同掛 我估

睇係秋人未算endgame,要另一個女仔先係

係MVP,拉拉,神子定其他人呢
神子唔記得咗秋人 秋人就算過到嚟都唔會無啦啦接觸佢 除非拉拉原來係過去媒人婆七星一定嬲撚死
後宮現充 神子 七星 拉拉
可能七星在秋人面前不斷講魯迪,秋人呷醋

七星精神年齡過咗十幾年,秋人就仲係高中生,果陣仲為唔知咩事吵架。
估唔到...魯迪肥宅一出現就改變晒終曲嘅結局...
等不求人想點安排故仔
精神年齡過咗成送唔多廿年

好想知會點相信到秋人傳會比七星長期活動翻幾年添
都無講三條友乜關係,可能秋人係同成司係基嘅,七星想阻止呢
唔知七星同秋人 會唔會返去現實世界呢

如果會 其他老婆留喺異世界
七星或成最大贏家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞