[露營師] 第22個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
我都用Z POLE, 要換鐵頭

或者買埋呢舊野
好得意喎唔係對對carbon z 都唔得, 而家用緊果對 105-120cm 先唔得, 係膠頭黎
舊果對fix length係鋼頭
double wall就
Hilleberg anaris
Sixmoon haven bundle
有無師兄介紹保溫袋
for 一人用 放到幾罐beer 少量食物
感激
留個靚名
好,參詳下先,用緊bigsky2人營
Hill tarptent
唔係成日用就12蚊店自己揀
係無咁耐用同保溫無咁好
想野飲凍d就另外買個飲品保溫套放入保溫袋裡面,一樣12蚊店有

長用就bigsky 或hmg個保溫pounch

想易買d montbell都有出傳統保溫袋,最細容量應該都適合,o記有
你唔怕落雨咪照去
怕打風經歷過一次8 9級風有陰影
下星期好天氣啲先囉
一個人唔用pole嘅可以諗下,
頭尾高過金仔幾好瞓。
利申用過lightwave第一代,再輕啲。
不過佢上面話同女友去 lightwave就小窄
冬天同女友用都可能得,
暖少少都唔好兩個人,
肥少少都唔掂
利申未試過兩個人用。
`
SS Li 得114, 你當佢1.5P就可以
依加終於明巴打講咩,luxe原來有其他配件咁,我見v4a輕過minipeak勁多

v4a連兩人liner都係1.7kg,但係minipeak差唔多成2kg

仲有隻見到highpeak siskin 2.0都淨係1.7kg,見到毅成都有賣,呢隻有冇人用過
係啊 v4a抗風仲要好d 所以係幾好既選擇
露營露到懷疑人生,同班fd去camp,個個都快開營,得我一個落釘起營。收營又要曬底拆營慢慢摺,人哋營都唔抹一收就係,個個等我。

係唔係我最唔主時代?
大風果陣佢咪易吹爛, 同埋收埋成餅野, 你用埋我果份。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞