[露營師] 第22個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
都知
見撻地禿晒都冇癮
咁你又問
介唔介意分享下焗野食譜
平日想入去行下,想問下有冇快艇姐,得嗎?
得 可以試下三家村碼頭 有大飛
我暫時留意到luxe有隻叫lightwave 2,千頭又寫住1.7kg,呢隻掂唔掂
如果真係冇,就直接買迪記1499算
都可以既 但係走營如果你帶行山杖既話再帶freestand其實都係負擔 lightwave無記錯就千七 如果minipeak或者v4a其實都係1100-1500 仲要唔使帶營骨 我個人會覺得條數抵d
[露營師] 第22個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙
https://lih.kg/sGggbhX
#504 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
minipeak如v4a我淨係搵到單人營,定係其實佢地空間係夠雙人?

唔洗用骨個感覺幾好,好似輕好多,雖然我未試過用呢種營同埋我見金仔啲營既片,條條個營都拉唔行咁既我自己就算用迪記啲營都會拉行個外shelter,防水會好少少

btw 唔該晒巴打
V4A係有雙人營 英昌有得配 金仔特別係luxe既唔難起
solo營個人會直接選擇買金仔,雖然空間差d 但唔一定要用雙骨
如果真係買類似既話我會買durston xmid1p 類似結構但平好多,缺點係pu
tarptent solo營我應該淨係會買dw moment

另外無fd用tarptent營所以質素留返俾其他人答你
即係原裝佢係冇,要特燈去英昌到整?新手好多地方都未去過搵次去睇下先
就係英昌麥原裝
唔該晒巴打搵次去睇下先,如果佢係2kg樓下又真係幾抵玩
1.7 kg 都係嗰句 去睇自虐夫婦最新條片 睇下點樣無柱起金仔 最簡單直接
lightwave訓兩人窄D
所以我先叫佢買金仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞