[露營師] 第22個Post 睇晒#1 無痕山林同頭一頁 屙完屎記得拎走埋D廁紙

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
迪卡龍吹氣冰袋
月餅袋 12蚊店
軟式嘅相差冇幾
1300 蚊買個2人營帳 係唔係好L 貴
咩牌子
其實唔係大陸牌依個價都未必買到....

依個
呢類比盡值300
so9 sad 個logo 值900
上個po位絲打
最後買左nemo 定 big agnes
買個貼紙痴上去算啦
有冇上磅重量?
冇呀,屋企無磅
😂😂
師兄我都買左個係啊可以配個蛋墊,諗住買迪記個隻算
無用開其實唔洗專登加個pad俾佢
pack好d就無問題
大家點睇?gossamer gear the two
Single wall係咪好唔襟用
但個款好靚😭
聽講single wall入面會濕到滴水,所以一直都唔夠膽買
滴水都驚 同埋我驚易爛 因為平時會帶狗去
single wall其實無乜問題
輕啲同細啲 起營收營又方便 就算濕收 返屋企掛陣都好快乾 最大concern係好易反潮 老實講就算開住門捲起紗網訓都會 避免唔到 但未必次次都會 好睇天氣
但話濕到滴水都只係你撞到隻營 或者風好大吹到發下發下先會 一般係起咗層霧水係到 怕滴嘅話用條毛巾抹下就得 風繩拉行佢等塊布挺啲都有幫助 我自己一般就由佢 訓咗都無乜感覺針無兩頭利 自己平衡下先 但如果好鍾意個款嘅話建議買咗先 唔係嘅話只會一直心思思 露都露得唔開心 到真係用唔慣蝕少少放返出去都未遲
btw 無用過the two 空間同用料 襟唔襟用睇下有無其他巴打補充
隻Nemo Aurora 2P營終於到貨
係美國Amazon買,等咗大概1個星期左右

直接送過嚟定集運?
帶狗最緊要擺塊地布/買多張tyvek係營入面
gossamer 營咁薄應該抓兩下收皮
我開頭隻迪記營都係咁爛
被狗抓爛真係冇仇報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞