[假架啲Netflix] F1 2021 巴林季前測試討論區 4

1001 回覆
6 Like 42 Dislike
2018 其實唔差,唔計On9 pit crew
18年係ok既, 19年個aero愈整愈廢, 舊年就算把啦
20 比法拉利迫害不過都睇到Steiner 八奇思考領域攞到3分
Steiner係匈牙利證明咗自己係戰術大師
呢個真心勁,開車之前衝入去換tyre佢真係冇嘢輸
steiner好過垃利班大屍
照上面位巴打既邏輯
威記依隊垃圾應該要立即解散
整左咁多年都咁廢
愈睇愈鐘意佢
講野又好笑
啲口音又好笑
個樣又好笑
又真係有啲料
都唔夠拉利幾億都可以負研發
佢地如果當初係搵平治幫佢地搞
今日會唔會唔洗搞成咁
威記幾年前無左兒子呢個金主,又搵錯人搞開發, 結果柒到依家
btw, 當年文素同冼拿果期都好風光架
佢好多面部小動作幾可愛
哈斯冇真心投入(即係有投入)
而威記係想投入但冇錢技入
拉利最勁係季中開發
開季贏都可以輸返轉頭
其實唔知toto有無幫到手 話哂以前都有過少少股份
其實18年換撚左車手,
根本唔洗搞成咁
18年就係因為車手同pit crew衰 部車真係掂
我唔覺得kmag會差過EG21
係純粹7 pit倒走左勁多分
睇Netflix
Steiner 話佢地要報答法拉利
所以唔會轉引擎
但一隊車隊存在唔係睇成績咩?
年年燒錢用拉利攞尾二
不如唔好玩啦
其實佢地用拉利係must既
haas雖然唔勁,但墊底既重有威記既
因為拉利都會提供到d技術+資源比haas
同埋細舒去haas,拉利都有暗中安排
特別而家太子過左去, haas更加唔洗淆
錢一定會有, 而家haas係太子既托兒所
用黎build up佢既技術用
Netflix唔係100%岩架
佢唔轉用其他引擎
1. 垃利依家比折頭佢地
2. 送舒仔嚟比佢地 唔揀愛快 變相幫佢地搵到贊助
3. 垃利搵自己員工/技工落去佢地隊(本身哈斯唔多員工)
4. 平治偈爆咗quota
5. 威龍/康打唔似垃利會提供咁多數據/幫助
原因1 3 5 其實要係拉利引擎掂既大前題下先有意思
作為車隊都係想要成績
拉利都自身難保
點樣幫到你
明知唔掂仲繼續用年年燒錢又有咩意思
哈斯係細車隊 佢地目標從來係中遊至第三
錢唔多 但依家仲要係買1送3
買垃利引擎 送車手+送贊助+送技工
然後仲要幫手比數據你
等你可以拎去dallara整你個車架/aero
轉第間引擎廠 冇咁多資源幫到你手
變相要gene又拎錢出嚟 佢真係會嗌唔玩
haas同alfa係拉利用黎試引擎既最好平台
6部車, 6倍時間黎收data
拉利一定唔會比haas走 亦都唔會比佢死
所以人我出, 錢我收順d 技術比埋你
車手無既安排埋比你
haas而家有金主更加唔驚
其實點解要屌 唔係應該最好搵班業主/地主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞